Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Giph : roman

Ronald Giphart (auteur)
+1
Giph : roman
×
Giph : roman Giph : roman
Genre:
Een jonge schrijver vindt zijn weg in de liefde en in het literaire wereldje en neemt afstand van zijn grote voorbeeld Jeroen Brouwers.
Titel
Giph : roman
Auteur
Ronald Giphart
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Nijgh en Van Ditmar, 2012 | Andere uitgaves
236 p.
ISBN
9789038895291 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 20 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na zijn debuut 'Ik ook van jou' zegt Giph in Ronald Gipharts tweede boek tegen zijn idool Jeroen Brouwers dat schrijven leuk is. 'Als ik een stuk af heb, herlees ik het meestal volkomen tevreden.' Dat plezier in schrijven straalt er inderdaad vanaf. In de vorm van brieven aan een niet nader genoemd persoon doet Giph verslag van zijn studentikoze amoureuze leven. Soms te zelfgenoegzaam, een andere keer saai door de pagina's lange beschrijvingen van zogenaamde erotische scènes en heel vaak vraag je je af hoe Giph weet dat er zoveel literaire kongsies bestaan en hoe al die schrijvers en critici eruit zien. Maar leesbaar blijft hij. En zijn gestoei met schrijversgeneraties is ontwapenend. Als rode draad door het boek loopt de bewondering voor Jeroen Brouwers die langzaam in een weerzin omslaat. Giphart (1965) is hier een volwassen (schrijver) geworden en neemt afscheid van zijn literaire vader. Kleine druk.

Over Ronald Giphart

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ciell

Ronald Edgar Giphart (Dordrecht, 17 december 1965) is een Nederlandse schrijver. Hij werd bekend met boeken als Ik ook van jou (1992) en Phileine zegt sorry (1996).

Biografie

Ronald Giphart werd op 17 december 1965 geboren te Dordrecht, als zoon van een huisvestingsambtenaar en Wijnie Jabaaij, die later Tweede Kamerlid zou worden voor de PvdA. Hij heeft één zus: Karin. Zijn ouders scheidden toen Giphart 11 was. Hij ging met zijn vader in Soest wonen en verhuisde in 1987 naar Utrecht, waar hij Nederlands ging studeren. Na drie jaar brak hij zijn studie af. Tijdens zijn werk als nachtportier begon hij te schrijven. Giphart debuteerde in 1992 met Ik ook van jou. Hij schreef daarna nog diverse romans en was redacteur van het literair tijdschrift Zoetermeer.

Giphart publiceert in uiteenlopende tijdschriften, waaronder voorheen in het NS-tijdschrift Rails, waarvan hij enige tijd hoofdredacteur…Lees verder op Wikipedia