Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Lieve

Ronald Giphart (auteur)
Een succesvolle regisseur maakt een film over het leven dat hij had samen met zijn grote geliefde, een actrice die vlak voor haar grote doorbraak verongelukte.
Onderwerp
Film, Liefde
Titel
Lieve
Auteur
Ronald Giphart
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Podium, © 2016
247 p.
ISBN
9789057597831 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ronald Giphart (1965) publiceerde sinds zijn debuut ‘Ik ook van jou’ in 1992 romans, verhalenbundels, columns, novelles en kookboeken. 'Lieve' is zijn achtste roman. Drie van zijn romans werden verfilmd, en de novelle 'Gala' (Boekenweekgeschenk) speelt net als deze roman in de filmwereld. De succesvolle regisseur Noah Boudrin maakt een film over het leven dat hij leefde met zijn grote liefde de actrice Lieve Vanlieve. Een hartstochtelijke, passionele vrouw die vlak voor haar doorbraak in de VS verongelukt. De jonge acteurs Bison van Beerschot en Liv Minnema spelen de hoofdrollen. Giphart vlecht de verschillende verhaallijnen behendig in elkaar tot de plot. De 55 hoofdstukken/scenes zijn als een film gesneden, snel en verspringend in de tijd. Een humoristische roman over verliefdheid, verlangen en trouw. Recensent Thomas de Veen schrijft in NRC: 'Hoe verder je leest, hoe interessantere literatuur Lieve wordt: de vakman Giphart lijkt zich heerlijk te hebben laten meevoeren door alle ing…Lees verder

Over Ronald Giphart

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ciell

Ronald Edgar Giphart (Dordrecht, 17 december 1965) is een Nederlandse schrijver. Hij werd bekend met boeken als Ik ook van jou (1992) en Phileine zegt sorry (1996).

Biografie

Ronald Giphart werd op 17 december 1965 geboren te Dordrecht, als zoon van een huisvestingsambtenaar en Wijnie Jabaaij, die later Tweede Kamerlid zou worden voor de PvdA. Hij heeft één zus: Karin. Zijn ouders scheidden toen Giphart 11 was. Hij ging met zijn vader in Soest wonen en verhuisde in 1987 naar Utrecht, waar hij Nederlands ging studeren. Na drie jaar brak hij zijn studie af. Tijdens zijn werk als nachtportier begon hij te schrijven. Giphart debuteerde in 1992 met Ik ook van jou. Hij schreef daarna nog diverse romans en was redacteur van het literair tijdschrift Zoetermeer.

Giphart publiceert in uiteenlopende tijdschriften, waaronder voorheen in het NS-tijdschrift Rails, waarvan hij enige tijd hoofdredacteur…Lees verder op Wikipedia