Boek
Nederlands

Smakelijk! : de lekkerste verhalen

Ronald Giphart (auteur)
+1
Smakelijk! : de lekkerste verhalen
×
Smakelijk! : de lekkerste verhalen Smakelijk! : de lekkerste verhalen

Smakelijk! : de lekkerste verhalen

Genre:
Bundeling van eerder gepubliceerde culinaire stukken over voedsel, ingredie͏̈nten en koks, met recepten.
Onderwerp
Eetcultuur
Titel
Smakelijk! : de lekkerste verhalen
Auteur
Ronald Giphart
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Thomas Rap, 2018
327 p.
ISBN
9789400404069 (hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 20 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek bevat een bundeling van de stukken die schrijver Ronald Giphart (1965) in de loop der jaren heeft gepubliceerd over voedsel, ingrediënten en koks. Zijn liefde voor schrijven, koken en eten komt hierin samen. Alle culinaire stukken (steeds twee à drie pagina's lang) zijn voorzien van een gerecht. De recepten zijn helder beschreven, de ingrediënten worden daaronder opgesomd en achter in het boek staan alle gerechten nog eens handig bij elkaar in een register. Mede door de geschetste context van de gerechten is dit een leuke en andersoortige benadering van laagdrempelige gerechten.

Over Ronald Giphart

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ciell

Ronald Edgar Giphart (Dordrecht, 17 december 1965) is een Nederlandse schrijver. Hij werd bekend met boeken als Ik ook van jou (1992) en Phileine zegt sorry (1996).

Biografie

Ronald Giphart werd op 17 december 1965 geboren te Dordrecht, als zoon van een huisvestingsambtenaar en Wijnie Jabaaij, die later Tweede Kamerlid zou worden voor de PvdA. Hij heeft één zus: Karin. Zijn ouders scheidden toen Giphart 11 was. Hij ging met zijn vader in Soest wonen en verhuisde in 1987 naar Utrecht, waar hij Nederlands ging studeren. Na drie jaar brak hij zijn studie af. Tijdens zijn werk als nachtportier begon hij te schrijven. Giphart debuteerde in 1992 met Ik ook van jou. Hij schreef daarna nog diverse romans en was redacteur van het literair tijdschrift Zoetermeer.

Giphart publiceert in uiteenlopende tijdschriften, waaronder voorheen in het NS-tijdschrift Rails, waarvan hij enige tijd hoofdredacteur…Lees verder op Wikipedia