Boek
Nederlands
Sri Lanka is een wondermooi eiland in de Indische Oceaan, gelegen ten zuidoosten van India. Er zijn weinig tropische eilanden die zoveel natuurschoon en een zo rijke cultuur te bieden hebben als deze "tuin zonder jaargetijden". De auteurs kennen het eiland als geen ander en weten de grote diversiteit aan landschappen en bezienswaardigheden helder voor het voetlicht te brengen. Ook de achtergronden
Titel
Sri Lanka / Ronnie Rokebrand ; herz. door Leon Peterse
Auteur
Ronnie Rokebrand Leon Peterse
Taal
Nederlands
Editie
13de herz. dr.
Uitgever
Haarlem: Gottmer/Becht, 2008 | Andere uitgaves
235 p. : ill.
ISBN
9789025739041
Plaatsingssuggestie
Sri Lanka 993 (SISO) Sri Lanka ; Sri Lanka (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 15 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Alleen al de naam, Sri Lanka, klinkt exotisch en poëtisch, maar de laatste jaren is die meer en meer synoniem voor droeve berichten over etnisch geweld. Het bijzonder goed uitgeruste guerrillaleger van de Tamil Tijgers houdt medio 2000 het noorden bezet en er is weinig uitzicht op een diplomatieke oplossing. Ronnie Rokebrand (geograaf, reisschrijver, directeur van een reisbureau) maakt zich sterk dat de reizigers weinig van het conflict zullen merken.

De klimatologisch gunstige ligging in de Indische Oceaan, de multiraciale bevolking, de oude koningssteden, de invloeden van de verschillende koloniale machten zijn allemaal facetten die het land paradijselijke trekjes bezorgen.

Deze 'Dominicus'-gids is een degelijke introductie tot dit minder bekende eiland. Een stevig eerste hoofdstuk heeft het over de meest uiteenlopende aspecten, van klimaat tot religie, van fauna tot politiek; lovenswaardig zijn zeker ook de deeltjes over geschiedenis en kunst en cultuur. Daarna volge…Lees verder
De eerste 40% van de gids bevat drie hoofdstukken met veel informatie over het land en zijn bevolking, geografische gesteldheid, flora en fauna, wildparken, godsdiensten, religieuze architectuur en enkele culturele bijzonderheden. Daarna volgt de behandeling der bezienswaardigheden, per hoofdstuk in toeristische regio's ingedeeld en als zodanig snel te raadplegen. Tot slot ca. 35 pagina's met praktische en gevarieerde informatie voor potentiële reizigers op afwijkend gekleurd papier. Goed als reisgids ter plekke, met vele feiten en wetenswaardigheden, en als naslagwerk. Duidelijke inhoudsopgave die de lezer, in combinatie met een uitgebreide index, snel op het juiste spoor en de betreffende pagina zet. Diverse kaarten en plattegronden van land, steden en toeristische plaatsen, met register. Tientallen tekstondersteunende kleurenfoto's. Geheel herziene en geactueliseerde druk.

Suggesties