Daisy
Nederlands

De Schotse Marsen

Rory Stewart (auteur), Roland Fagel (vertaler), Natasha Gerson (vertaler)
+1
De Schotse Marsen
×
De Schotse Marsen De Schotse Marsen

De Schotse Marsen

Rory Stewart (auteur), Roland Fagel (vertaler), Natasha Gerson (vertaler)
Verkenning van het grensland tussen Engeland en Schotland en reflecties op de landschappelijke, politieke en sociale omstandigheden van dit gebied, gecombineerd met een portret van de vader van de auteur.
Titel
De Schotse Marsen
Auteur
Rory Stewart
Vertaler
Roland Fagel Natasha Gerson
Verteller
Frank Bervoets  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The Marches
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
1 cd
Speelduur
14:47
Oorspr. uitgever
Prometheus
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nieuw prachtig wandelboek van de Britse parlementariër, die eerder al een bestseller schreef, 'Tussenstations'*, over zijn trektocht door Afghanistan. In 'De Schotse marsen' zoekt hij zijn avontuur dichter bij huis, letterlijk en figuurlijk. Niet alleen een verkenning van het grensland tussen Engeland en Schotland (waar zijn roots liggen), maar ook een portret van de relatie met zijn kleurrijke vader (diplomaat en spion). Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel poogt hij met zijn dan al 89-jarige vader langs de muur van Hadrianus te wandelen. De conditie van zijn vader laat te wensen over en de gezamenlijke reis wordt afgebroken. Een jaar later trekt hij van zijn huis in het Engelse Lake District naar zijn vaders huis in Schotland. De epiloog gaat over de laatste dagen van zijn dan 93-jarige vader. De kracht van het boek ligt in de encyclopedische kennis van de auteur over de landschappelijke en politieke en sociale omstandigheden die dit deel van het Verenigd Koninkrijk h…Lees verder

Over Rory Stewart

CC BY 3.0 - Foto van/door Chris McAndrew

Roderick (Rory) James Nugent Stewart OBE (Hongkong, 3 januari 1973) is een Brits auteur, hoogleraar, diplomaat en politicus. Hij was van 2010 tot 2019 lid van het Lagerhuis voor het kiesdistrict Penrith and The Border, in eerste instantie voor de Conservative Party. Hij bekleedde een aantal functies in de regeringen van Theresa May. Na 3 september 2019 maakte hij geen deel meer uit van de Conservatieve fractie in het Lagerhuis en een maand later deelde hij mee de partij definitief te verlaten. Bij de Lagerhuisverkiezingen van 2019 was hij niet herkiesbaar.

Levensloop

Stewart is de zoon van een Britse diplomaat. Hij groeide op in Maleisië en Schotland. Zijn middelbareschooltijd bracht hij door op Eton. In het jaar tussen zijn eindexamen en de universiteit was hij korte tijd tweede luitenant bij het eliteregiment de Black Watch. Hij studeerde politicologie, filosofie en geschiedenis aan de Universiteit van Oxford.

Na zijn…Lees verder op Wikipedia

Suggesties