Boek
Nederlands

De adelaar van het Negende

+1
De adelaar van het Negende
×
De adelaar van het Negende De adelaar van het Negende

De adelaar van het Negende

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Om de eer van zijn overleden vader te redden gaat een jonge Romein met zijn Britse vriend in het Brittannie͏̈ van de 2e eeuw op zoek naar de verdwenen standaard van zijn vaders legioen.
Titel
De adelaar van het Negende
Auteur
Rosemary Sutcliff
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The eagle of the ninth
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2011 | Andere uitgaven
327 p.
ISBN
9789025858117 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Romein Marcus Flavius Aquilla (19) komt in Brittannië aan om op zoek te gaan naar het Negende Legioen, waarvan zijn vader commandant was. Dit legioen is ooit vertrokken naar het noorden van het land en nooit teruggekeerd. Marcus, zelf ook aanvoerder van een legioen, raakt gewond tijdens een gevecht en trekt in gezelschap van zijn vroegere slaaf naar het noorden om de adelaar, symbool van het legioen, terug te vinden. Dit verhaal, al verschenen in 1954, heeft nog niets aan kracht ingeboet. De karakters zijn levensecht neergezet, de Romeinse tijd in Engeland is zeer realistisch beschreven en er wordt toegewerkt naar een climax in het verhaal. Voor veel jongere lezers zullen de beschrijvingen van de omgeving misschien wat langdradig aanvoelen, maar ook al gaan de ontwikkelingen wat traag, iedereen die het boek leest, wil graag weten of Marcus zijn doel bereikt. De volgorde van de eerste hoofdstukken van het boek zijn wat aangepast. Opnieuw uitgebracht vanwege de verfilming* van het v…Lees verder

Over Rosemary Sutcliff

Rosemary Sutcliff (East Clandon, 14 december 1920 - Chichester, 23 juli 1992) was een Engelse schrijfster van historische (fictie)boeken. Hoewel bedoeld voor kinderen hebben haar boeken een diepgang en kwaliteit die ook volwassenen aanspreekt. Zelf zei Sutcliff dat ze schreef voor kinderen van alle leeftijden van 9 tot 90.

Sutcliff werd geboren in East Clandon in Surrey en bracht haar jeugd door in Malta en andere marinesteunpunten waar haar vader was gestationeerd. Al op jonge leeftijd kreeg ze juveniele idiopathische artritis (Still's Disease) een vorm van reuma waardoor ze de rest van haar leven op een rolstoel was aangewezen. Door haar chronische ziekte bracht ze veel tijd door in het gezelschap van haar moeder die haar vermaakte met het vertellen van Keltische en Saksische legenden. Deze vormen de basis voor veel van haar latere boeken.

Sutcliff ging pas naar school toen ze negen was. Op haar veertiende begon ze een driejarige studie aan de Bidefor…Lees verder op Wikipedia