Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De roemruchte daden van Robin Hood

Rosemary Sutcliff (auteur), Dick De Wilde (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De avonturen van de 13e eeuwse Engelse held uit de bossen van Sherwood, die de rijken beroofde om aan de armen te kunnen geven. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Robin Hood
Titel
De roemruchte daden van Robin Hood / Rosemary Sutcliff ; met ill. van Dick de Wilde
Auteur
Rosemary Sutcliff
Illustrator
Dick De Wilde
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The chronicles of Robin Hood
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2003 | Andere uitgaven
290 p. : ill.
ISBN
90-258-4175-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een groot aantal verhalen rondom de legendarische Engelse volksheld Robin Hood is bijeengebracht en naverteld. De schrijfster presenteert o.a. het begin van Hoods sympathieke struikroverscarrière, de ontmoeting met roemruchte vrienden als zijn vrouw Marianne, Kleine Jan en Broeder Tuck. In losse verhalen, waarin het Sherwood-bos en het verstrijken der seizoenen de verhaaleenheid wat versterken, komt een beeld naar voren van de Engelse burgeroorlog, van vreemde overheersing en opstand daartegen en van moed en trouw. Wat in dit type heldverhalen meestal ontbreekt, namelijk de dood van de held, wordt hier uitvoerig verhaald. Juist dit deel versterkt de authenticiteit van de meestal eenvoudige, recht door zee vertelde avonturenverhalen. Tussen de regels van dit klassieke avonturenboek wordt ook een beeld gegeven -zij het romantisch- van een periode uit de Engelse geschiedenis. De vertaalster heeft een nuttige inleiding toegevoegd, waarin zij de verhalen in hun historische context probeert…Lees verder

Over Rosemary Sutcliff

Rosemary Sutcliff (East Clandon, 14 december 1920 - Chichester, 23 juli 1992) was een Engelse schrijfster van historische (fictie)boeken. Hoewel bedoeld voor kinderen hebben haar boeken een diepgang en kwaliteit die ook volwassenen aanspreekt. Zelf zei Sutcliff dat ze schreef voor kinderen van alle leeftijden van 9 tot 90.

Sutcliff werd geboren in East Clandon in Surrey en bracht haar jeugd door in Malta en andere marinesteunpunten waar haar vader was gestationeerd. Al op jonge leeftijd kreeg ze juveniele idiopathische artritis (Still's Disease) een vorm van reuma waardoor ze de rest van haar leven op een rolstoel was aangewezen. Door haar chronische ziekte bracht ze veel tijd door in het gezelschap van haar moeder die haar vermaakte met het vertellen van Keltische en Saksische legenden. Deze vormen de basis voor veel van haar latere boeken.

Sutcliff ging pas naar school toen ze negen was. Op haar veertiende begon ze een driejarige studie aan de Bidefor…Lees verder op Wikipedia