Boek
Nederlands

Huizen

Rosie MacCormick (auteur)
+1
Huizen
×
Huizen Huizen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
In korte teksten en met veel kleurenfoto's leer je hoe mensen wonen en hoe huizen gebouwd worden. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Wonen
Titel
Huizen / Rosie McCormick
Auteur
Rosie MacCormick
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Starters houses
Uitgever
Harmelen: Corona, 2003
24 p. : ill.
ISBN
90-5495-735-2
Plaatsingssuggestie
303.82 (SISO) Wonen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de reeks 'Mijn eerste boek over...' leren kinderen zich situeren in de wereld. In elk deeltje komt één van de dingen des levens aan bod: de zee, de maan, kleine beestjes, chocolade, huizen of tanden.

In Huizen krijgen we een overzicht van huizen in steen, hout of leem, rotsen of grotten, en grappige huizen. Het leidt tot een inzicht in de verscheidenheid van menselijke woonculturen. De foto's van kinderen die in een bladerhut of op een kleine volgestouwde woonboot leven, of geen dak boven het hoofd hebben, kunnen bij de kleinsten een nieuwe wereld laten opengaan.

Het is allemaal educatief verantwoord, maar jammer genoeg ook een tikkeltje te braaf. Het boekje is bondig genoeg om te boeien als avondvoorleesboekje en de kleuren en foto's zijn pittig genoeg om de zinnen te prikkelen. De boekjes prikkelen de interesse over de dingen uit de gekende alledaagse wereld van het kind en laat ze vanuit een vertrouwd aanknopingspunt de grotere wereld verder verkennen. [Hild…Lees verder
Deel uit de serie 'Mijn eerste boek over...'. In tien hoofdstukjes laat men allerlei onderwerpen de revue passeren: Wat is een huis, Huizen van hout, Huizen van leem, Huizen van bladeren, riet en palen, Rotsen en grotten, Huizen die verhuizen, Grappige huizen, Glas, steen en staal, Zonder huis en Gemeente. Klein vierkant boekje. Elk hoofdstuk beslaat een dubbele pagina; de achtergrond is op elke pagina sterk gekleurd en er zijn twee of drie kleurenfoto's opgenomen. De tekst is erg eenvoudig en geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 jaar; het boekje kan ook worden voorgelezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar. Met beperkte verklarende woordenlijst.