Boek
Engels

The building boy

Ross Montgomery (auteur), David Litchfield (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een jongen groeit op bij zijn oma, die vroeger architect was. Voor haar kleinzoon wil ze een bijzonder huis bouwen. Maar oma wordt oud en op een dag is ze verdwenen. De jongen besluit iets voor haar te bouwen. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
The building boy
Auteur
Ross Montgomery
Illustrator
David Litchfield
Taal
Engels
Uitgever
London: Faber & Faber, 2016
[29] p. : ill.
ISBN
9780571314102 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Wonen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De oma van een jongen is architect geweest en heeft de mooiste gebouwen gemaakt. Maar geen van die gebouwen is zo mooi als het huis dat zij voor haar kleinzoon wil bouwen. Zover komt het helaas niet. Na een tijdje is ze te oud om eten klaar te maken en dan is ze te oud om de trap op te lopen. Op een dag is oma zelfs te oud om rechtop te zitten in bed en als de jongen thuiskomt is ze weg. De jongen haalt haar terug door een huizenhoge replica van zijn oma te bouwen. Zodra hij haar in de ogen kijkt, komt ze tot leven en voert hem mee naar een droomplek waar het beloofde huis op hem wacht. Het is nog niet af, maar de creatie van de jongen blijkt precies het ontbrekende stukje: zo kan zijn oma voortaan altijd bij hem zijn. Prentenboek dat op een subtiele en fantasievolle manier laat zien hoe je de herinnering aan iemand levend kunt houden. De bijzondere, tot de verbeelding sprekende illustraties zijn uitgevoerd in sfeervolle, nachtelijke kleuren. De illustrator kreeg voor het prentenboek …Lees verder

Over Ross Montgomery

Ross Montgomery (16 oktober 1962) is een Schotse darter die speelt voor de British Darts Organisation. Zijn bijnaam is The Boss.

Carrière

In 2006 plaatste Montgomery zich voor het eerst voor Lakeside, waar hij in de eerste ronde met 3-1 verloor van Nederlander Vincent van der Voort. Vervolgens haalde hij de finale van het Scottish Open, waar hij onder andere Gary Robson en Michael van Gerwen versloeg. Hij verloor deze finale van Göran Klemme uit Zweden.

In 2007 haalde Montgomery de laatste 16 van de Winmau World Masters, waar hij verloor van Martin Atkins. In 2008 pakte hij zijn eerste toernooizege op de EDO England Open. Tijdens dit toernooi versloeg hij onder andere Ted Hankey en Gary Robson en in de finale versloeg hij zijn landgenoot Gary Anderson. Tijdens het BDO International Open haalde hij de finale, maar deze wedstrijd verloor hij van Davy Richardson. Tijdens de British Class…Lees verder op Wikipedia