Boek
Nederlands

Het grote kinderkookboek voor alle seizoenen

Rotraut Susanne Berner (illustrator), Dagmar Von Cramm (auteur)
+1
Het grote kinderkookboek voor alle seizoenen
×
Het grote kinderkookboek voor alle seizoenen Het grote kinderkookboek voor alle seizoenen

Het grote kinderkookboek voor alle seizoenen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Heb je trek in pompoensoep, een zelfgemaakt ijsje of aardbeientaartjes? Kijk in welk seizoen je bepaalde recepten kunt maken. Met voor elk seizoen een gedicht, vertelplaten en weetjes. Bevat getekende kleurenillustraties, Vanaf ca. 6 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Kinderkookboeken
Titel
Het grote kinderkookboek voor alle seizoenen
Illustrator
Rotraut Susanne Berner
Auteur
Dagmar Von Cramm
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das grosse Wimmel-Kochbuch : mit Rezepten für alle Jahreszeiten
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2017
141 p. : ill.
ISBN
9789401441308 (hardback)
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Koken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit complete kookboek geeft kinderen de gelegenheid om kennis te maken met koken. De recepten zijn ingedeeld naar de vier seizoenen. Elk hoofdstuk begint met een gedicht (aabb) waarin de kenmerken van het seizoen aan bod komen. Daarna volgen twee vertelplaten die aansluiten bij het desbetreffende seizoen. De recepten beslaan een of twee pagina's. Daarbij staat steeds een kleine inleidend verhaaltje. Soms staan er tips bij. Er worden ook veel ideeën gegeven om met de recepten te variëren. De meeste recepten worden in een doorlopende tekst zonder illustraties uitgelegd. Ze zijn eenvoudig uit te voeren en worden bereid met overal verkrijgbare ingrediënten. Doordat de seizoenen centraal staan in het boek leren de kinderen in welk seizoen bepaalde producten verkrijgbaar zijn. Het boek bevat geen foto’s, wel veel, ook grappige, kleurrijke illustraties die verspreid over de pagina's staan. De tekeningen tonen vooral veel personen en eten. De illustraties ogen vriendelijk en vrolijk en verbe…Lees verder

Over Rotraut Susanne Berner

Rotraut Susanne Berner (Stuttgart, 26 augustus 1948) is een Duits schrijfster en illustrator van kinderboeken.

Leven

In 1975 studeerde Berner af als grafisch vormgever in München. Sinds 1977 is ze als zelfstandig illustrator en vormgever aan de slag. Haar man, Armin Abmeier, overleed in 2012. Hij is in haar zoekboeken vereeuwigd als ‘Armin de boekhandelaar’.

Werk

De loopbaan van Berner is vergelijkbaar met die van Wolf Erlbruch, een andere bekende Duitse illustrator. Ze behoren tot dezelfde generatie en beginnen hun carrière met het illustreren van boekcovers en verhalen van andere auteurs. Pas later schrijven ze eigen verhalen die ze ook illustreren.

Berner valt voor het eerst op in Nederland en België door haar illustraties in Mijn vader van Toon Tellegen uit 1994. In 1997 maakt ze van De telduivel van Hans Magnus Enzensberger een succes door de spitsvondige tekeningen. In…Lees verder op Wikipedia