Boek
Nederlands

Het is herfst : kijk- en zoekboek

+1
Het is herfst : kijk- en zoekboek
×
Het is herfst : kijk- en zoekboek Het is herfst : kijk- en zoekboek

Het is herfst : kijk- en zoekboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Hardkartonnen prentenboek met grote zoekplaten zonder tekst waarin een indruk wordt gegeven van het leven in de herfst in de stad en ommelanden. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Herfst
Titel
Het is herfst : kijk- en zoekboek
Auteur
Rotraut Susanne Berner
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Herbst-Wimmelbuch
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021 | Andere uitgaven
[14] p. : ill.
ISBN
9789020966152 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Zoekboeken (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Groot hardkartonnen, tekstloos prentenboek met twee afgeronde hoeken. Vrolijke, drukbevolkte tekeningen gunnen de kijker een blik in het leven van de bewoners van een klein stadje. Het is herfst en er is feest in de stad. De bomen worden al aardig kaal. Er liggen bladeren op straat en de straatvegers moeten hard werken om deze op te ruimen. Op straat gebeurt van alles; mensen gaan op weg naar een pompoententoonstelling of doen mee aan een lampionnenoptocht. Het is alsof een camera een groot aantal mensen volgt door het stadje. Op elke nieuwe bladzijden zijn de mensen een stukje verder op weg en komen we meer van hun doel te weten. Ook kijken we door woonhuizen en andere gebouwen naar binnen en zien we dat achter muren ook van alles gebeurt. Tussen de mensen scharrelen verschillende dieren. In de lucht en in de bomen herkennen we veel soorten vogels. Al kijkend ontdekken we steeds nieuwe verhalen in een boek dat eindeloos kan worden bekeken zonder dat dit verveelt. Het boek is het herf…Lees verder

Het is herfst

Met dit laatste seizoen maakt Rotraut Susanne Berner het jaar rond. Bij de herfst horen vallende bladeren, de trek van de wilde ganzen, pompoenen, opening van de school, opening van het culturele jaar. Het komt in dit boek allemaal aan bod, op dezelfde manier als in de drie voorgaande. Zeven dubbele bladzijden geven telkens een momentopname aan de hand waarvan je uren kan kijken, zoeken, vertellen. Op de achterflap staat een aantal figuren die op elke plaat terug te vinden zijn. Kinderen vinden het een sport deze terug te vinden, maar je kan evengoed gezelllig samen een personage uitpikken en je eigen verhaal erbij verzinnen doorheen het boek. De illustratiestijl van Berner blijft wat houterig en naïef, maar o zo charmant en aanstekelijk.

Over Rotraut Susanne Berner

Rotraut Susanne Berner (Stuttgart, 26 augustus 1948) is een Duits schrijfster en illustrator van kinderboeken.

Leven

In 1975 studeerde Berner af als grafisch vormgever in München. Sinds 1977 is ze als zelfstandig illustrator en vormgever aan de slag. Haar man, Armin Abmeier, overleed in 2012. Hij is in haar zoekboeken vereeuwigd als ‘Armin de boekhandelaar’.

Werk

De loopbaan van Berner is vergelijkbaar met die van Wolf Erlbruch, een andere bekende Duitse illustrator. Ze behoren tot dezelfde generatie en beginnen hun carrière met het illustreren van boekcovers en verhalen van andere auteurs. Pas later schrijven ze eigen verhalen die ze ook illustreren.

Berner valt voor het eerst op in Nederland en België door haar illustraties in Mijn vader van Toon Tellegen uit 1994. In 1997 maakt ze van De telduivel van Hans Magnus Enzensberger een succes door de spitsvondige tekeningen. In…Lees verder op Wikipedia