Dvd
Engels

Blackadder : de complete serie

Rowan Atkinson (acteur), Stephen Fry (acteur), Hugh Laurie (acteur)
Belevenissen van Blackadder in vier episoden van de Engelse geschiedenis.
Titel
Blackadder : de complete serie
Acteur
Rowan Atkinson Stephen Fry 1957- Hugh Laurie Tim McInnerny 1956- Tony Robinson
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2019
4 dvd-video's
Speelduur
ca. 700 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Box bevat volledige serie bestaande uit 4 seizoenen BBC productie
EAN
5430000728393

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vier seizoenen* (oorspronkelijk uit 1983, 1986, 1987 en 1989) van de Britse komische historische tv-serie van regisseur Paul Weiland, over de corrupte en manipulatieve dynastie van de Blackadders. Historische sitcom over antiheld Edmund Blackadder, die elk seizoen in een ander historisch tijdperk opduikt en steeds slimmer en gemener wordt, terwijl de sociale status van de familie steeds beroerder wordt. Met in de hoofdrollen Rowan Atkinson (Mr. Bean) als de Black Adder en Tony Robinson als zijn loopjongen Baldrick. In seizoen 1 maken we kennis met Edmund, de verachtelijke Hertog van Edinburgh en zijn kwalijke rol in het middeleeuwse Engeland. In seizoen 2 (1558-1603) dingt Lord Edmund Blackadder naar de gunsten van de stapelgekke koningin Bess (Miranda Richardson). In seizoen 3 (1760-1815) is het fortuin van de Blackadder familie ingestort en bevindt Edmund Blackadder, butler van de prins-regent (Hugh Laurie), zich te midden van ellende en rampspoed. In seizoen 4 (1917) wordt kapitein…Lees verder

Over Rowan Atkinson

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi

Rowan Sebastian Atkinson (Consett, County Durham, Engeland, 6 januari 1955) is een Engels komiek, acteur en scriptschrijver. Hij is vooral bekend door zijn rollen op televisie in de satirische sketch-show Not the Nine O'Clock News en de sitcoms Blackadder, Mr. Bean, The Thin Blue Line en later een serieuze rol als Maigret. Hij was ook succesvol met de bewerkingen van Mr. Bean tot de bioscoopfilms Bean en Mr. Bean's Holiday en de films Johnny English, Johnny English Reborn en Johnny English Strikes Again.

Biografie

Atkinson is de jongste van vier kinderen van agrariër Eric Atkinson en Ella May. Hij werd thuis Anglicaans opgevoed.

Atkinson studeerde elektrotechniek aan de Universiteit van Newcastle en behaalde daarna een mastertitel aan het Queen's College van de Universiteit van Oxford.

CarrièreLees verder op Wikipedia