Makkelijk lezen
Engels

Mr. Bean's holiday

Rowan Atkinson (naar het werk van), Richard Curtis (naar het werk van), Hamish MacColl (scenarist)
Mr. Bean wint een reis naar Zuid-Frankrijk. Nadat hij in Parijs is aangekomen, beginnen de problemen. Hij spreekt geen Frans, heeft geen geld en de Franse politie zit achter hem aan. Met foto's uit de film, opdrachten en een cd. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Vakantie
Titel
Mr. Bean's holiday / based on the original character by Rowan Atkinson & Richard Curtis ; based on the motion picture screenplay by Hamish McColl and Robin Driscoll ; adapted by Paul Shipton ... [e.a.]
Naar het werk van
Rowan Atkinson Richard Curtis
Scenarist
Hamish MacColl Robin Driscoll
Bewerker
Paul Shipton
Taal
Engels
Uitgever
London: Scholastic, 2009 | Andere uitgaves
40 p. : ill. + cd
ISBN
9781905775071

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verhaal gebaseerd op de film 'Mr. Bean's Holiday'. Mr. Bean wint een reis naar Zuid-Frankrijk. Nadat hij in Parijs is aangekomen, beginnen de problemen. Hij spreekt geen Frans, heeft geen geld en de Franse politie zit achter hem aan. Het verhaal bestaat uit tien hoofdstukken en de 'fact files' gaan over Mr. Bean, de sterren uit de film en het Frankrijk van Mr. Bean. Deel uit de serie 'Scholastic Readers', afgestemd op jongeren van elf tot achttien jaar die Engels als tweede taal leren. Het geheel bestaat uit een boek met een cd, waarbij een link wordt gelegd met de film waarop deze uitgave is gebaseerd. Het bevat veel foto's uit de film. Verder is op internet een handleiding te downloaden voor de docent. Hierin wordt duidelijk gemaakt hoe boek en de cd zijn te gebruiken. Dit boekje is geschikt voor kinderen in groep 8 die voor het tweede jaar Engels krijgen en voor de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Niveau: A1, 600 hoofdwoorden. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Rowan Atkinson

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi

Rowan Sebastian Atkinson (Consett, County Durham, Engeland, 6 januari 1955) is een Engels komiek, acteur en scriptschrijver. Hij is vooral bekend door zijn rollen op televisie in de satirische sketch-show Not the Nine O'Clock News en de sitcoms Blackadder, Mr. Bean, The Thin Blue Line en later een serieuze rol als Maigret. Hij was ook succesvol met de bewerkingen van Mr. Bean tot de bioscoopfilms Bean en Mr. Bean's Holiday en de films Johnny English, Johnny English Reborn en Johnny English Strikes Again.

Biografie

Atkinson is de jongste van vier kinderen van agrariër Eric Atkinson en Ella May. Hij werd thuis Anglicaans opgevoed.

Atkinson studeerde elektrotechniek aan de Universiteit van Newcastle en behaalde daarna een mastertitel aan het Queen's College van de Universiteit van Oxford.

CarrièreLees verder op Wikipedia

Suggesties