In een Amerika dat overheerst wordt door zombies zoeken vier overlevenden een veilige haven in het Witte Huis, maar als een van hen in een hippiecommune verdwijnt, gaan de anderen achter haar aan.
Titel
Zombieland : double tap
Regisseur
Ruben Fleischer
Acteur
Woody Harrelson 1961- Jesse Elsenberg Emma Stone Abigail Breslin
Componist
David Sardy
Uniforme titel
Zombieland
Taal
Engels
Uitgever
Columbia Pictures, 2020
1 blu-ray
Oorspr. opname
2019
Speelduur
95 min.
Aantekening
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels Taalkeuze: Engels, Frans, Duits
EAN
8712609640717

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse zombiekomedie (2019) van regisseur Ruben Fleischer, vervolg op deel 1* uit 2009. Met Woody Harrelson (True detective), Jesse Eisenberg (The social network), Abigail Breslin (Little miss sunshine) en Emma Stone (La la land, The favourite). De VS zijn grotendeels overgenomen door zombies en de vier overlevenden uit deel 1 – Columbus, Tallahassee, Wichita en Little Rock (vernoemd naar de steden waar ze vandaan komen) – trekken naar het veilige Witte Huis. Als Little Rock echter met een hippie naar een commune verdwijnt, gaan de andere drie achter haar aan. Beoordeling IMDb 6,8. Symen Boersma (Filmtotaal 20-11-’19): ‘Double tap gaat hersenloos verder waar Zombieland eindigde. Geen origineel vervolg maar evengoed vermakelijk onsmakelijk’ (2,5 sterren). Berend Jan Bockting (Volkskrant 20-11-’19): ‘sociale satire op zijn allervetst: niet-gezombieficeerde Amerikanen zijn hier weke hippies óf monstertruckrijdende idioten’ (3 sterren). André Waardenburg (NRC 19-11-’19): ‘Horrorparod…Lees verder

Over Ruben Fleischer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Ruben Samuel Fleischer (Washington D.C., 31 oktober 1974) is een Amerikaans filmregisseur en -producent.

Fleischer werd geboren en getogen in Washington, D.C. en is de zoon van Karen Lee en David Elliot Fleischer. Hij is afgestudeerd met een major in geschiedenis aan de Wesleyan University in Middletown (Connecticut). Hij verhuisde naar San Francisco, waar hij ging werken als freelance HTML-programmeur. Op advies van filmmaker Mike White (ook afgestudeerd aan de Wesleyan), werkte Fleischer als productie assistent in het schrijverskantoor van Dawson's Creek. Uiteindelijk richtte hij zich op het regisseren en werkte zich een weg door de industrie, waarbij hij videoclips en televisiereclame aanpakte voordat hij in 2009 zijn eerste speelfilm Zombieland regisseerde.

Filmografie

Als regisseur

Film