Boek
Nederlands

Rudy's danspaleis

Rudi Genbrugge (auteur)
+1
Rudy's danspaleis
×
Rudy's danspaleis Rudy's danspaleis

Rudy's danspaleis

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Songteksten met foto’s die stap voor stap de bijbehorende danspasjes tonen. Verschillende dansstijlen komen aan bod: polonaise, linedance, headbangen etc.
Onderwerp
Dansen, Muziek
Titel
Rudy's danspaleis
Auteur
Rudi Genbrugge
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2012
59 p. : ill. + cd
ISBN
9789059084346 (hardback)
Plaatsingssuggestie
791.9 (SISO) Dans (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Aan de hand van twaalf liedjes worden stap voor stap, of beter foto voor foto, de danspassen van de hierbij geschikte dansen in beeld gebracht. Zo leer je walsen, headbangen, linedancen, maar ook de polonaise komt aan bod. Rudy´s eenmansorkest en zijn drie swingende Sabrina´s brengen dat goed in beeld. Kleine foto-illustraties laten zien hoe je moet dansen. De begeleidende cd maakt het helemaal af, want zo kan er dus echt geoefend worden. De liedjes zijn zeer gevarieerd en verrassend goed van kwaliteit. Ze zijn vrolijk, ademen soms een Vlaamse sfeer (met woorden als opkuisen en plezant) en gaan over alledaagse dingen als feestvieren, tandenpoetsen en vooral liefde. Wat drukke, maar antrekkelijke vormgeving in vrolijke kleuren. Achterin zijn wat spelletjes opgenomen en kun je bij de foto’s van Rudy en de Sabrina´s hun handtekeningen verzamelen. Op het uitnodigende omslag staan Rudy met accordeon en zijn drie danseressen. Geschikt voor dansliefhebbers vanaf ca. 9 jaar.

Rudy's Danspaleis

Het minste wat je van dit boek kan zeggen, is dat het er niet alleen knotsgek uitziet, maar ook zo klinkt! Rudi Genbrugge, een muzikale duizendpoot, reist met zijn Danspaleis rond, bijgestaan door de Sabrina’s. Rudy’s Danspaleis is een familiegebeuren waarbij kinderen kunnen dansen, zingen en vooral veel lachen. Genbrugge bespeelt zelf verschillende instrumenten, kleedt zich steevast wat retro en heeft twee duivelshoorntjes op zijn hoofd. Af en toe zijn er gastmuzikanten: Maaike Cafmeyer, Ludo Mariman, Guido Belcanto, enz. Zij spelen op de begeleidende cd ook mee. Dit boek is een neerslag van het rondtrekkende danspaleis.
Op de cd kan je 12 nummers beluisteren. De stijlen zijn erg gevarieerd: romantische slow, een polonaise, rock ’n roll, linedance, … Alles kan en alles mag. Ook qua inhoud is er veel afwisseling: het is als het ware een wereldreis en de liedjes kunnen werkelijk over alles gaan. Soms gaat het over mooie meisjes, over poetsen, over nog niet naar bed willen gaan, o…Lees verder