Daisy
Nederlands

Van het front geen nieuws

Rudi Vranckx (auteur), Walter Naegels (verteller)
Persoonlijke indrukken van een onafhankelijk journalist over het conflict in Irak (2003) en het optreden van de geallieerden.
Titel
Van het front geen nieuws
Auteur
Rudi Vranckx
Verteller
Walter Naegels  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2003
1 cd
Speelduur
08:50:00
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem
Plaatsingssuggestie
092.8 (SISO) Landen ; Landen (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rudi Vranckx is historicus en journalist. Voor het Belgische televisiejournaal van de VRT verslaat hij al vanaf 1988 de turbulente gebeurtenissen in het Midden Oosten. Van Istanboel tot Cairo en van Jeruzalem tot Beiroet, maar recentelijk vooral vanuit Bagdad en vele andere plaatsen in Irak. Tijdens het gewapende conflict van 2003 en de val van Saddam Hussein behoorde hij niet tot de ''embedded'', ingekwartierde, journalisten bij de geallieerde strijdkrachten, maar tot de ''unilaterals'', de onafhankelijke journalisten. Het is kenmerkend voor zijn kritische wijze van werken. In dit boek geeft de auteur zijn persoonlijke indrukken weer, waarbij hij ook vooral de achterkant van het nieuws belicht. Hij beschrijft niet alleen de hoofdrolspelers van deze oorlog maar schenkt ook aandacht aan de vele slachtoffers van dit drama. Zijn kritische verslag geeft een ander beeld van de situatie in Irak, dan de media ons vaak doen geloven. Zijn boek vormt een aanklacht tegen oorlog en geweld en de h…Lees verder

Over Rudi Vranckx

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Rudi Vranckx (Leuven, 15 december 1959) is een Belgisch journalist bij VRT NWS die internationale conflicten in het Midden-Oosten verslaat.

Opleiding en werk

Van opleiding is Vranckx historicus, hij studeerde Hedendaagse Geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Leuven. Na zijn studies werd hij universitair onderzoeker bij het Centrum voor Vredesonderzoek, waar hij scenario’s en films over oorlog en vrede maakte.

Ondertussen nam hij deel aan journalistenexamens bij de toenmalige Belgische Radio- en Televisieomroep, waar hij in september 1988 begon bij de radionieuwsdienst. Na zes weken stapte Vranckx over naar de televisieredactie. Zijn eerste grote opdracht als oorlogsverslaggever startte in 1989 in Roemenië tijdens de val van dictator Nicolae Ceaușescu. Daarna volgden de Golfoorlog van 1990-1991, de Joegoslavische oorlogen en de grote conflicten in het Midden-Oosten. In 2010 maakte hij voor Canvas een 7-delige…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek