Boek
Nederlands

Bazel II : hoe er voordeel uit te halen? : praktische gids voor ondernemingen en banken

Rudy Aernoudt (auteur)

Bazel II : hoe er voordeel uit te halen? : praktische gids voor ondernemingen en banken

Het Bazel II-kader is geen “ver van mijn bed show”, zoals velen wellicht denken of hopen. Het kader dat te Bazel werd goedgekeurd en dat in 2007 in voege treedt, zal de relaties tussen ondernemers en bankiers bepalen in de komende decennia. Bankiers zullen hun klanten misschien vertellen dat ze dit of dat niet mogen van Bazel II. Ondernemers zullen bij gebrek aan kennis niet weten hoe te reageren.
Titel
Bazel II : hoe er voordeel uit te halen? : praktische gids voor ondernemingen en banken
Auteur
Rudy Aernoudt
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Intersentia, 2005
XI, 121 p. : ill.
ISBN
90-5095-453-7
Plaatsingssuggestie
362 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Rudy Aernoudt

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Milen Minchev

Rudy Aernoudt is een Belgisch professor, schrijver, columnist, filosoof en econoom.

Levensloop

Hij was achtereenvolgens hoofdeconoom bij de Europese Commissie en kabinetschef van zowel Waals minister van economie Serge Kubla als van federaal en later Vlaams minister van economie Fientje Moerman.

Aernoudt is professor economie aan de Universiteit Gent en de universiteit van Nancy. Hij was Gastprofessor aan de Universiteit van Luik en Brno. Hij was eveneens voorzitter van de denkgroep België Anders en Directeur generaal van de ngo One laptop per Child, een spin-off van MIT. Rudy Aernoudt doceert aan Universiteit Gent vakken die gerelateerd zijn aan bedrijfsfinanciering.

In april 2013 werd hij kabinetschef van Henri Malosse, de voorzitter van het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC). Hij is wellicht de enige (zeker als Belg) die kabinetschef is geweest op Europees, nationaal (Belgisch) als regionaal (Vlaa…Lees verder op Wikipedia