Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wedervaren van een 'cabinetard' : politiek en machtsmisbruik

Rudy Aernoudt (auteur)

Wedervaren van een 'cabinetard' : politiek en machtsmisbruik

Kritiek van de voormalige Belgische topambtenaar op de hedendaagse Vlaamse politiek, die hij beschuldigt van het nastreven van eigenbelang, corruptie en machtsmisbruik.
Titel
Wedervaren van een 'cabinetard' : politiek en machtsmisbruik
Auteur
Rudy Aernoudt
Taal
Nederlands
Uitgever
Roeselare: Roularta, 2008
189 p. : ill.
ISBN
9789086791521
Plaatsingssuggestie
332 (SISO) Politiek in België (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rudy Aernoudt was werkzaam als kabinetschef Economie en Innovatie op Waals, federaal en Vlaams niveau, en werd nadien secretaris-generaal van het Vlaams Departement Economie. Uit die functie werd hij echter ontslagen nadat hij onethische praktijken aan de kaak had gesteld in het kabinet van toenmalig Vlaams minister Fientje Moerman. Met dit boek wil Aernoudt aantonen dat de hedendaagse Vlaamse politieke wereld ten onder gaat aan eigenbelang, machtsmisbruik en corruptie. De auteur betoogt eerst dat de politiek in de 'wurggreep van de particratie' is beland, om vervolgens zijn eigen verhaal te doen. Ten slotte formuleert hij voorwaarden om tot een 'échte democratie' te komen. Achteraan volgen een bijlage (met uittreksels uit het rapport dat de ombudsman opstelde op basis van Aernoudts beschuldigingen) en een bibliografie. De auteur stelt zich bij dat alles voor als een Don Quichote die als eenling strijdt tegen het onrecht, en blijft al te vaak steken in antipolitieke scheldpartijen. He…Lees verder

Over Rudy Aernoudt

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Milen Minchev

Rudy Aernoudt is een Belgisch professor, schrijver, columnist, filosoof en econoom.

Levensloop

Hij was achtereenvolgens hoofdeconoom bij de Europese Commissie en kabinetschef van zowel Waals minister van economie Serge Kubla als van federaal en later Vlaams minister van economie Fientje Moerman.

Aernoudt is professor economie aan de Universiteit Gent en de universiteit van Nancy. Hij was Gastprofessor aan de Universiteit van Luik en Brno. Hij was eveneens voorzitter van de denkgroep België Anders en Directeur generaal van de ngo One laptop per Child, een spin-off van MIT. Rudy Aernoudt doceert aan Universiteit Gent vakken die gerelateerd zijn aan bedrijfsfinanciering.

In april 2013 werd hij kabinetschef van Henri Malosse, de voorzitter van het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC). Hij is wellicht de enige (zeker als Belg) die kabinetschef is geweest op Europees, nationaal (Belgisch) als regionaal (Vlaa…Lees verder op Wikipedia