Makkelijk lezen
Nederlands

Het Jungleboek : drie verhalen over Mowgli

Rudyard Kipling (auteur), Frans Van Duijn (bewerker)
Het kleine mensenkind Mowgli wordt in de jungle van India gevonden door wolven. Ze voeden hem op als hun eigen jong. Zo leert hij de wetten van de wildernis kennen en gehoorzamen. Drie verhalen in korte zinnen en makkelijke woorden.
Titel
Het Jungleboek : drie verhalen over Mowgli
Auteur
Rudyard Kipling
Bewerker
Frans Van Duijn
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2019
71 p.
ISBN
9789086963508 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het jungleboek is een beroemde verhalenbundel uit 1894 van Rudyard Kipling. Als klein jongetje wordt Mowgli gevonden in de jungle door wolven. De wolven voeden hem op als hun eigen jong. Hij leert de taal van de dieren. Zijn beste vrienden zijn Bagheera de panter en Baloe de beer. Maar hij heeft ook vijanden zoals de tijger Shere Khan. Drie bewerkingen van de oorspronkelijke verhalen van Mowgli, die in eenvoudige taal zijn vertaald en hertaald: Mowgli's opvoeding bij de wolven, de ontvoering door de apen en zijn overwinning op Shere Khan, de tijger. Een boek uit de serie 'Leeslicht', leesboeken voor jongeren en volwassenen in gewone taal. Het verhaal bestaat uit korte zinnen en gemakkelijke woorden; een ruime bladspiegel met afgeronde tekstblokken geschreven in tegenwoordige tijd in een duidelijk lettertype. Bevat geen illustraties. Ook geschikt voor anderstaligen die Nederlands leren. Met het keurmerk Makkelijk Lezen. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Rudyard Kipling

Joseph Rudyard Kipling (Bombay (Brits-Indië), 30 december 1865 – Londen, 18 januari 1936) was een Britse schrijver en dichter. Hij schreef onder meer The Jungle Book, met onder andere de verhalen over het jongetje Mowgli dat door wilde dieren wordt opgevoed. Hier werden meerdere films op gebaseerd, onder andere door Disney.

Tot de andere verhalende werken van Kipling behoren onder meer Plain Tales from the Hills en Kim. Kipling ontving in 1907 als eerste Brit de Nobelprijs voor Literatuur. Zijn gedicht If— (1910) werd in 1995 door de Engelsen verkozen tot hun favoriete Engelse gedicht. Het is een advies van een vader aan zijn jonge zoon. Het verhaal The Man who would be King is verfilmd, met Michael Caine en Sean Connery.

Waardering

Tot de jaren 1950 werd Kipling wereldwijd hooggeschat. Zijn populariteit nam af naarmate het kolonialisme niet meer als een volstrekt natuurlijk gegeven wer…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek