Dvd
Nederlands

The Jungle Book : de tv-serie. 5

Rudyard Kipling (naar het werk van)

The Jungle Book : de tv-serie. 5

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Twaalf avonturen van het mensenkind Mowgli dat wordt opgevoed door de wilde dieren in de jungle in India. Vanaf ca. 6 jaar.
Bevat
Disc 1 De verkeerde partner ; Mowgli de artiest ; De dag van de schaduw ; Klein is fijn ; Tandpijn ; Een echte wolf
Disc 2 Gevangen ; Bagheera in het mensendorp ; Het vermiste aapje ; Baloo de koning ; De beste van de klas ; Het monster van de koele holen
Titel
The Jungle Book : de tv-serie. 5
Naar het werk van
Rudyard Kipling
Taal
Nederlands
Uitgever
Just4Kids, © 2016
2 dvd-video's
Speelduur
132 min.
Aantekening
Nederlands en Vlaams gesproken
EAN
8717344759809

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Twaalf afleveringen van een Indiase 3D-animatieserie* (2010-2015) naar de verhalen van Rudyard Kipling. Centraal staat Mowgli, het mensenkind dat in het oerwoud wordt opgevoed door wolven. Hij is goede vriendjes met de swingende orang-oetang koning Lowietje, de trouwe panter Bagheera, de vrolijke beer Baloe en andere dieren. De tijger Shere Khan wil graag Mowgli opeten, maar deze weet telkens te ontsnappen. Vriendschap speelt een belangrijke rol in de verhalen, en de ondeugende Mowgli is slim en trouw. Ondanks spannende momenten lopen alle afleveringen goed af, vaak met een grapje. In de aflevering ‘De verkeerde panter’ is de gemene zwarte panter Kala, een familielid van Bagheera, weer terug in de buurt en wil Mowgli opeten. Verder o.a. een krokodil met tandpijn, een kleine dappere vogel en Mowgli als schilder. Uitgezonden op Zapp en Ketnet. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Rudyard Kipling

Joseph Rudyard Kipling (Bombay (Brits-Indië), 30 december 1865 – Londen, 18 januari 1936) was een Britse schrijver en dichter. Hij schreef onder meer The Jungle Book, met onder andere de verhalen over het jongetje Mowgli dat door wilde dieren wordt opgevoed. Hier werden meerdere films op gebaseerd, onder andere door Disney.

Tot de andere verhalende werken van Kipling behoren onder meer Plain Tales from the Hills en Kim. Kipling ontving in 1907 als eerste Brit de Nobelprijs voor Literatuur. Zijn gedicht If— (1910) werd in 1995 door de Engelsen verkozen tot hun favoriete Engelse gedicht. Het is een advies van een vader aan zijn jonge zoon. Het verhaal The Man who would be King is verfilmd, met Michael Caine en Sean Connery.

Waardering

Tot de jaren 1950 werd Kipling wereldwijd hooggeschat. Zijn populariteit nam af naarmate het kolonialisme niet meer als een volstrekt natuurlijk gegeven wer…Lees verder op Wikipedia