Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Just so stories

Rudyard Kipling (auteur), Robert Ingpen (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Hoe komt de dromedaris aan zijn bult en de luipaard aan zijn vlekken? Verhalen over het ontstaan van bepaalde eigenschappen van allerlei dieren. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Just so stories
Auteur
Rudyard Kipling
Illustrator
Robert Ingpen
Taal
Engels
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
London: Palazzo, 2018 | Andere uitgaves
191 p. : ill.
ISBN
9781786750518 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een prachtige verhalenbundel over de oorsprong van bepaalde eigenschappen van dieren. De verhalen spelen zich lang geleden af ('the High and Far-off Times') en zijn verhalen over het begin. Zo vertelt Kipling onder andere hoe de dromedaris zijn bult kreeg en de luipaard zijn vlekken, over hoe het alfabet is ontstaan en de eerste letter werd geschreven en over de eigenwijze wilde kat. Hij doet dit op een onnavolgbare, bijzonder grappige manier, met veel gevoel voor taal en ritme en maakte ook prachtige illustraties bij de verhalen. Deze betoverende verhalen, met zinnen die dikwijls klinken als toverspreuken, komen dan ook het meest tot hun recht als ze worden voorgelezen. Deze bundel maakt deel uit van 'Puffin Classics'*, een reeks klassiekers uit de jeugdliteratuur, en bevat een kort voorwoord van auteur Jonathan Stroud, informatie over Kipling, een woordenlijst en opdrachten en vragen na het (voor)lezen. Een aanrader om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 8 jaar en zelf te lezen van…Lees verder

Over Rudyard Kipling

Joseph Rudyard Kipling (Bombay (Brits-Indië), 30 december 1865 – Londen, 18 januari 1936) was een Britse schrijver en dichter. Hij schreef onder meer The Jungle Book, met onder andere de verhalen over het jongetje Mowgli dat door wilde dieren wordt opgevoed. Hier werden meerdere films op gebaseerd, onder andere door Disney.

Tot de andere verhalende werken van Kipling behoren onder meer Plain Tales from the Hills en Kim. Kipling ontving in 1907 als eerste Brit de Nobelprijs voor Literatuur. Zijn gedicht If— (1910) werd in 1995 door de Engelsen verkozen tot hun favoriete Engelse gedicht. Het is een advies van een vader aan zijn jonge zoon. Het verhaal The Man who would be King is verfilmd, met Michael Caine en Sean Connery.

Waardering

Tot de jaren 1950 werd Kipling wereldwijd hooggeschat. Zijn populariteit nam af naarmate het kolonialisme niet meer als een volstrekt natuurlijk gegeven wer…Lees verder op Wikipedia

Suggesties