Boek
Nederlands
Pleidooi door de Britse komiek voor een geweldloze revolutie tegen de huidige 'corrupte, kapitalistische nep-democratie'.
Titel
Revolutie
Auteur
Russell Brand
Vertaler
Dennis Keesmaat
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Revolution
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2015
329 p.
ISBN
9789044628708 (paperback)
Plaatsingssuggestie
309 (SISO) Samenleving ; Maatschappijvisies (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het lijkt onwaarschijnlijk dat een komiek als Russell Brand iets zinnigs te melden heeft over het huidige maatschappelijke systeem. Toch komt hij in dit boek met verrassend inspirerende uitspraken, cijfers en denkrichtingen. Zijn boodschap: stemmen heeft weinig zin; de multinationals en rijke families zullen er alles aan doen om de corrupte, kapitalistische nep-democratie in stand te houden. Brand pleit voor een geweldloze revolutie en ziet de oplossing in de richting van sterke decentralisatie: een wereld van autonome, kleine gemeenschappen. Brand refereert in zijn boek aan bekende denkers als Naomi Klein, Noam Chomsky en Thomas Piketty. Hij brengt alles expres luchtig, maakt op hilarische wijze gehakt van marionetten en papieren tijgers, en presenteert een visie voor een eerlijkere samenleving die leuk en uitnodigend is. Geen hapklare oplossingen, maar een lekker provocerend boek vol 'food for thought'. Paperback, traditionele typografie, geen illustraties. Goed boek voor een redeli…Lees verder

Over Russell Brand

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Freeman from Hornchurch, UK

Russell Edward Brand (Grays, 4 juni 1975) is een Engels komiek, acteur, columnist en zowel radio- als televisiepresentator. Hij presenteert zich als flamboyante, ietwat wazige verschijning en schuwt er niet voor controverses op te zoeken. Brand omschrijft zichzelf als een SM-versie van Willy Wonka. Hij won British Comedy Awards in 2006 (beste nieuwkomer) en 2008 (beste live stand-up).

Privéleven

Brand maakt in zijn filmverschijningen doorgaans zijn opwachting in bijrollen als excentrieke muzikant. Zo schopte hij in Penelope Johnny (James McAvoy) uit zijn jazzcafé en speelt hij in Forgetting Sarah Marshall de voornamelijk op seks gerichte alternatieve rockzanger Aldous Snow, die Sarah Marshall (Kristen Bell) van hoofdpersonage Peter Bretter (Jason Segel) heeft afgepakt. Diezelfde Snow speelde hij twee jaar later opnieuw in Get Him to the Greek.

Russel kan inspiratie put…Lees verder op Wikipedia