Cd

A rise in the road

Russell Ferrante (uitvoerder), Bob Mintzer (uitvoerder), William Kennedy (uitvoerder)
Toon meer
Titel
A rise in the road
Uitvoerder
Russell Ferrante  (toetsinstrument) Bob Mintzer  (saxofoon;componist) William Kennedy  (drums) Felix Pastorius  (contrabas) Yellowjackets
Uitgever
Mack Avenue Records, 2013
1 cd
Speelduur
00:57:42
EAN
0673203107328
CDR
JE36378
Plaatsingssuggestie
73 - Jazz (NBLC) J1 - Jazz (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Russell Ferrante

Russell Ferrante (San José (Californië), 1952) is een jazzpianist en een van de oprichters van het jazzfusion-kwartet Yellowjackets.

Biografie

Op zijn negende jaar begon Russell Ferrante met pianolessen en was al gauw actief rondom het kerkkoor waar zijn vader dirigent was. Zijn interesse in jazz en improvisatie werd gewekt op de middelbare school en al snel speelde hij in diverse R&B en jazzbands in San Francisco en omstreken.

In 1973 ontmoette hij Robben Ford en ging op wereldtournee met Jimmy Witherspoon. Twee jaar later ging hij pianoles geven aan het Community Music Center in het Mission District van San Francisco. In 1977 verhuisde hij naar Los Angeles om verder te kunnen samenwerken met Robben Ford. Binnen afzienbare tijd speelde hij samen met een keur van artiesten zoals Joe Farrell, Tom Scott en Joni Mitchell. Rond deze tijd richtte hij samen met Jimmy Haslip en Robben Ford de Yellowjackets op.

In deze…Lees verder op Wikipedia

Suggesties