Dvd
Engels

The curse of King Tut's tomb

Russell Mulcahy (regisseur), Nathan Furst (componist), Casper Van Dien (acteur)
In 1922 gaat een archeoloog op zoek naar de graftombe van farao Toetanchamon, waar het vierde stuk van de machtige 'Tafel van smaragd' zich zou bevinden
Onderwerp
Toetanchamon
Titel
The curse of King Tut's tomb
Regisseur
Russell Mulcahy
Componist
Nathan Furst
Acteur
Casper Van Dien Leonor Varela Malcolm McDowell Jonathan Hyde Simon Callow 1949-
Taal
Engels
Uitgever
Bridge Pictures, 2006
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2006
Speelduur
ca. 170 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8711983479838

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een miniserie uit 2006 van Russell Mulcahy, regisseur van avonturenfilms als Blue ice, Highlander en On the beach. In 1922 gaat de avontuurlijke archeoloog Danny (Casper Van Dien) op zoek naar het laatste stuk van de 'Tafel van smaragd' dat zich in de graftombe van farao Toetanchamon zou bevinden en de bezitter de macht over de wereld geeft. Hij wordt geholpen door een aantrekkelijke collega, zijn geduchte tegenstander is een boosaardige archeoloog. De film doet denken aan films als Raiders of the lost ark, The mummy en Stargate. Diana Tjin-A Cheong (Movie 2 Movie, i): '(...) sympathiek jatwerk (...) Het gaat in deze film dan ook niet om subtiele karakterontwikkeling of een zo natuurgetrouw mogelijk weergave van archeologie als wetenschap, maar om vaart en actie, gelardeerd met stoute jongetjes streken en dat de logica soms ver is te zoeken, ach.' Marilyn Moss (Hollywood Reporter, i) prijst de visuele pracht, speciale effecten en sprankelende avonturen. Er zijn geen extra's.

Over Russell Mulcahy

Russell Mulcahy (Melbourne, 23 juni 1953) is een Australische filmregisseur en videoclipregisseur.

Mulcahy is het meest bekend met het regisseren van de films Highlander en het vervolg Highlander II: The Quickening met Christopher Lambert en Sean Connery in de hoofdrol en de film Resident Evil: Extinction, de derde uit de Resident Evil-reeks met Milla Jovovich in de hoofdrol. Voor televisie regisseerde hij 40 afleveringen van de tienerdrama Teen Wolf met Tyler Posey en Dylan O'Brien in de hoofdrol. Als videoclipregisseur regisseerde hij videoclips van tientallen artiesten, waarvan de meesten videoclips van de artiesten Duran Duran, Elton John en Spandau Ballet. Mulcahy regisseerde ook de videoclip A Kind of Magic van Queen dat onderdeel was van de soundtrack van de film Highlander. In 1985 won Mulcahy bij de MTV Video Music Awards een Video Vanguard Award.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia