Een vrouwelijke bankovervaller komt na zes jaar gevangenisstraf onvoorwaardelijk vrij. Zij komt in contact met een gangster die haar dwingt mee te doen aan een bankoverval
Titel
The real McCoy
Regisseur
Russell Mulcahy
Scenarist
William Davies
Acteur
Val Kilmer Terence Stamp
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2001
1 dvd-video
Oorspr. opname
1993
Speelduur
ca. 90 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands
EAN
0044007830222

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse actiefilm uit 1993 van Russell Mulcahy, met Kim Basinger, Val Kilmer, Terence Stamp e.v.a. Karen McCoy is 's werelds beste bankovervaller maar als zij na zes jaar gevangenschap vrijkomt, besluit zij op het rechte pad te blijven. Via een kruimeldief komt ze toch weer in contact met de topgangster Jack Schmidt. Deze kidnapt haar zoontje en dwingt Karen daarmee mee te doen aan een laatste bankverval. De Speelfilmencyclopedie geeft twee en een halve ster: 'Flitsende gangsterfilm (...).' De dvd bevat geen extra's.

Over Russell Mulcahy

Russell Mulcahy (Melbourne, 23 juni 1953) is een Australische filmregisseur en videoclipregisseur.

Mulcahy is het meest bekend met het regisseren van de films Highlander en het vervolg Highlander II: The Quickening met Christopher Lambert en Sean Connery in de hoofdrol en de film Resident Evil: Extinction, de derde uit de Resident Evil-reeks met Milla Jovovich in de hoofdrol. Voor televisie regisseerde hij 40 afleveringen van de tienerdrama Teen Wolf met Tyler Posey en Dylan O'Brien in de hoofdrol. Als videoclipregisseur regisseerde hij videoclips van tientallen artiesten, waarvan de meesten videoclips van de artiesten Duran Duran, Elton John en Spandau Ballet. Mulcahy regisseerde ook de videoclip A Kind of Magic van Queen dat onderdeel was van de soundtrack van de film Highlander. In 1985 won Mulcahy bij de MTV Video Music Awards een Video Vanguard Award.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia

Suggesties