Een Brits parlementslid geeft zijn geliefde een bijzonder verjaarscadeau: zij wordt geblinddoekt en geboeid naar hem toe gebracht, maar hierbij gaat iets heel erg mis.
Titel
De verrassing
Auteur
Ruth Rendell
Vertaler
Hugo Kuipers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The birthday present
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2011 | Andere uitgaven
275 p.
ISBN
9789046114285 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De jonge, aantrekkelijke conservatieve politicus Ivor Tesham heeft een heimelijke verhouding met de mooie, getrouwde Hebe. Als bijzondere verjaardagsverrassing ensceneert hij Hebe’s ontvoering, een spannend avontuur dat moet eindigen met champagne en seks. Maar de auto verongelukt, de chauffeur en Hebe overleven het niet, de andere ontvoerder raakt zwaargewond. Hoe ontdaan Ivor ook is, zijn politieke carrière gaat hem voor alles, zijn rol in het gebeurde moet koste wat kost geheim blijven. De gebeurtenissen, die zich in 1990 afspelen en in retrospectief verteld worden door Ivors zwager en Hebe’s beste vriendin Jane, werken nog jaren door en beïnvloeden de levens van alle betrokkenen. Zo probeert de eenzame, sociaal onhandige Jane er haar saaie, lege leven mee op te peppen en blijft Ivor altijd bang voor ontdekking. Goed geschreven, boeiende misdaadroman met mooie sfeer- en karaktertekening en volop psychologische suspense, daar is Rendell een meester in. De Engelse politiek uit die ti…Lees verder

Over Ruth Rendell

CC BY 3.0 - Foto van/door Tim Duncan

Ruth Barbara Rendell, geboren als Ruth Grasemann (Londen, 17 februari 1930 – aldaar, 2 mei 2015), was een Britse schrijfster van psychologische misdaadromans. Ze kreeg de bijnaam "Queen of Crime" en schreef ook wel onder het pseudoniem Barbara Vine.

Rendell werkte aanvankelijk als journalist voordat ze in 1964 haar eerste roman schreef. Ze wordt vooral geroemd om haar taalgebruik en de diep uitgewerkte personages. Ook zijn in haar boeken de sociale veranderingen te zien. Zo besteedde ze in haar recentere boeken aandacht aan de veranderde sociale status van vrouwen en huiselijk geweld.

Buiten haar psychologische werk, is ze ook bekend geworden door haar reeks boeken over Inspector Wexford.

Voor haar werk heeft ze veel prijzen gekregen. In 1997 kreeg ze de niet-erfelijke titel Baroness Rendell of Babergh. Ze zat in het House of Lords namens de Labour Party.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia