Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Heb uw naaste lief

Ruth Rendell (auteur), Rogier Van Kappel (vertaler)
De gepensioneerde hoofdinspecteur Wexford assisteert zijn voormalige collega Burden bij diens onderzoek naar de moord op een vrouwelijke dominee.
Titel
Heb uw naaste lief
Auteur
Ruth Rendell
Vertaler
Rogier Van Kappel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
No man's nightingale
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2014
272 p.
ISBN
9789400503861 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 300 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In Kingsmarkham wordt dominee Sarah Hussain vermoord in de pastorie gevonden. De dominee was bij vele parochianen niet zo geliefd omdat ze een vrouw was: een half-Indiase alleenstaande moeder die probeerde de kerk te moderniseren. De nu gepensioneerde hoofdinspecteur Wexford helpt op verzoek van zijn voormalige collega Burden mee bij het onderzoek. In tegenstelling tot Burden is Wexford er niet zo zeker van dat een racistische tuinman de moordenaar is. In het verleden van de dominee zijn ook nogal wat vraagtekens te vinden. Wie is bijvoorbeeld de vader van Sarah Hussains 17-jarige dochter, die ondertussen bij Wexfords dochter in huis woont en zijn kleinzoon om haar vinger windt. Dit is het 24e deel in Rendells (ook voor televisie verfilmde) Wexfordreeks. Misschien niet zo goed als haar vroege werk, maar toch een intelligent, goed geschreven, in rustig tempo verlopend, gedegen psychologisch onderbouwd misdaadverhaal. Wexfords spraakzame werkster zorgt voor de komische noot en de lezer …Lees verder

Over Ruth Rendell

CC BY 3.0 - Foto van/door Tim Duncan

Ruth Barbara Rendell, geboren als Ruth Grasemann (Londen, 17 februari 1930 – aldaar, 2 mei 2015), was een Britse schrijfster van psychologische misdaadromans. Ze kreeg de bijnaam "Queen of Crime" en schreef ook wel onder het pseudoniem Barbara Vine.

Rendell werkte aanvankelijk als journalist voordat ze in 1964 haar eerste roman schreef. Ze wordt vooral geroemd om haar taalgebruik en de diep uitgewerkte personages. Ook zijn in haar boeken de sociale veranderingen te zien. Zo besteedde ze in haar recentere boeken aandacht aan de veranderde sociale status van vrouwen en huiselijk geweld.

Buiten haar psychologische werk, is ze ook bekend geworden door haar reeks boeken over Inspector Wexford.

Voor haar werk heeft ze veel prijzen gekregen. In 1997 kreeg ze de niet-erfelijke titel Baroness Rendell of Babergh. Ze zat in het House of Lords namens de Labour Party.

Bibliografie