De bedienden van de rijken in een Londense straat richten een genootschap op en krijgen te maken met de dood van de geheime minnaar van een egocentrische vrouw.
Titel
Het genootschap
Auteur
Ruth Rendell
Vertaler
Rogier van Kappel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Saint Zita society
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2013
248 p.
ISBN
9789400502925 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een verhaal over de dagelijkse beslommeringen van een groep mensen die een straat in de Londense wijk Pimlico bevolken - een straat met rijke mensen en hun bedienden, van kindermeisjes tot chauffeurs. De bedienden richten een genootschap op waarvoor ze de naam van de beschermheilige van bedienden, Sint Zita, gebruiken. De bewoners van de straat vormen een bonte verzameling mensen, van een oude prinses tot een schizofrene man die de instructies van de provider van zijn mobiele telefoon op zijn eigen manier interpreteert. Lange tijd lijken de dagelijkse gebeurtenissen relatief onschuldig, maar dat verandert als de geheime minnaar van een egocentrische vrouw de dood vindt en de politie - enigszins zijdelings - op het toneel verschijnt. Het verhaal wordt verteld door een alwetende verteller en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op. De personages worden met een scherpe, soms vileine, pen beschreven, waardoor geen van hen veel sympathie bij de lezer opwekt. Toch is dit al met al …Lees verder

Over Ruth Rendell

CC BY 3.0 - Foto van/door Tim Duncan

Ruth Barbara Rendell, geboren als Ruth Grasemann (Londen, 17 februari 1930 – aldaar, 2 mei 2015), was een Britse schrijfster van psychologische misdaadromans. Ze kreeg de bijnaam "Queen of Crime" en schreef ook wel onder het pseudoniem Barbara Vine.

Rendell werkte aanvankelijk als journalist voordat ze in 1964 haar eerste roman schreef. Ze wordt vooral geroemd om haar taalgebruik en de diep uitgewerkte personages. Ook zijn in haar boeken de sociale veranderingen te zien. Zo besteedde ze in haar recentere boeken aandacht aan de veranderde sociale status van vrouwen en huiselijk geweld.

Buiten haar psychologische werk, is ze ook bekend geworden door haar reeks boeken over Inspector Wexford.

Voor haar werk heeft ze veel prijzen gekregen. In 1997 kreeg ze de niet-erfelijke titel Baroness Rendell of Babergh. Ze zat in het House of Lords namens de Labour Party.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia