Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het stille huis

Ruth Rendell (auteur)
+1
Het stille huis
×
Het stille huis Het stille huis

Het stille huis

Genre:
Een vrouw heeft altijd gedacht dat haar zuster destijds hun stiefvader in bad heeft verdronken en overweegt, nu die zuster op het punt staat te trouwen, haar verdenkingen openbaar te maken.
Titel
Het stille huis
Auteur
Ruth Rendell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The water's lovely
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2006 | Andere uitgaves
285 p.
ISBN
90-229-9234-9 90-8564-207-8

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rendell wordt terecht omschreven als "de koningin van de misdaad". Ze is nu al meer dan veertig jaar actief en goed voor vertalingen in 22 talen. Haar Inspecteur Wexford-thrillers zijn vermaard en vaak verfilmd. Even zoveel lof verdient ze voor haar psychologische thrillers. In Het Stille Huis staan de zussen Ismay en Heather centraal. Ze wonen in een kleine flat in Londen, boven hen woont hun moeder. Het huis van hun jeugd is ooit twaalf jaar geleden verbouwd tot die twee flats, omdat hun moeders tweede echtgenoot daar ooit in zijn bad verdronken is in verdachte omstandigheden. Heather, die hem haatte, was toen alleen met hem en het is nooit duidelijk geworden wat er toen feitelijk gebeurd is. Heeft Heather ergens schuld aan en heeft haar moeder haar een gewiekst alibi verschaft? De drie vrouwen delen dit geheim. Tot Heather een relatie krijgt en ze de last van dit geheim niet meer kan dragen. Mensenlevens raken vervolgens zo met elkaar verweven dat met een fatale onvermijdeli…Lees verder
Ismay en haar zus Heather, in de twintig, wonen met hun moeder Beatrix en hun tante in het ouderlijk huis in Londen, nu omgebouwd tot twee appartementen. Ismay en Heather wonen beneden, hun moeder (geestelijk niet in orde) met haar zuster boven. Door de verbouwing is de badkamer waar Beatrix' tweede man Guy twaalf jaar geleden verdronk er niet meer, toch denkt Ismay er vaak aan terug. Toen zij en haar moeder destijds thuiskwamen, troffen zij Guy dood in bad aan, Heather, drijfnat, kalm, zweeg. Een tragisch ongeluk volgens de politie. Ismay heeft altijd gedacht dat Heather Guy heeft vermoord, maar uitgesproken is het nooit. Als Heather een vriend krijgt vraagt Ismay zich af of zij hem moet inlichten. Dan sterft er weer iemand in Heathers omgeving. Een echte Rendell, een goed geschreven, intrigerende, psychologische misdaadroman vol verrassende wendingen. Al direct hangt er een onbestemde dreiging in de lucht, het ene personage is nog verknipter dan de ander en de spanning wordt mooi op…Lees verder

Over Ruth Rendell

CC BY 3.0 - Foto van/door Tim Duncan

Ruth Barbara Rendell, geboren als Ruth Grasemann (Londen, 17 februari 1930 – aldaar, 2 mei 2015), was een Britse schrijfster van psychologische misdaadromans. Ze kreeg de bijnaam "Queen of Crime" en schreef ook wel onder het pseudoniem Barbara Vine.

Rendell werkte aanvankelijk als journalist voordat ze in 1964 haar eerste roman schreef. Ze wordt vooral geroemd om haar taalgebruik en de diep uitgewerkte personages. Ook zijn in haar boeken de sociale veranderingen te zien. Zo besteedde ze in haar recentere boeken aandacht aan de veranderde sociale status van vrouwen en huiselijk geweld.

Buiten haar psychologische werk, is ze ook bekend geworden door haar reeks boeken over Inspector Wexford.

Voor haar werk heeft ze veel prijzen gekregen. In 1997 kreeg ze de niet-erfelijke titel Baroness Rendell of Babergh. Ze zat in het House of Lords namens de Labour Party.

Bibliografie