Boek
Nederlands

Slapende honden

Ruth Rendell (auteur), Rogier Van Kappel (vertaler)
In dit boek komt de eerste zaak van inspecteur Wexford terug: een aantal opgeloste moorden die wat hem betreft allemaal naar Eric Targo wijzen, maar waarvoor nooit bewijs werd gevonden. Deze Targo, altijd met een hond in de buurt, heeft de inspecteur jarenlang gestalkt, alsof hij hem iets duidelijk wilde maken. Nu duikt de psychopaat ineens weer op. Ondertussen werkt Wexford ook aan een nieuwe moo
Titel
Slapende honden
Auteur
Ruth Rendell
Vertaler
Rogier Van Kappel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The monster in the box
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2011 | Andere uitgaves
255 p.
ISBN
9789022997390 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Laatste deel in een reeks politieromans met inspecteur Wexford en zijn collega Burden in de hoofdrollen. Sinds het begin van zijn carrière is Wexford ervan overtuigd dat Eric Targo minstens één moord heeft gepleegd. Omdat er geen concreet bewijs was, maar alleen vermoedens op basis van Targo's gedrag, heeft Wexford - die in de loop der jaren zo nu en dan door Targo gestalkt is - zijn mond erover gehouden. Targo, altijd in gezelschap van een hond en een sjaal dragend, duikt weer op en Wexford verwacht een nieuwe moord. Intussen is Wexfords collega Hannah Goldsmith ervan overtuigd dat Tamima Rahman, een intelligente Pakistaanse leerlinge op de middelbare school waar de vrouw van Burden les geeft, tegen haar zin is uitgehuwelijkt. Ze trekt vele conclusies die eigenlijk nergens op gebaseerd zijn. Uiteindelijk komen beide verhaallijnen samen en volgt een verrassend einde. Zoals van de populaire Engelse schrijfster (1930) verwacht mag worden, is ook dit weer een psychologisch goed onderbouw…Lees verder

Over Ruth Rendell

CC BY 3.0 - Foto van/door Tim Duncan

Ruth Barbara Rendell, geboren als Ruth Grasemann (Londen, 17 februari 1930 – aldaar, 2 mei 2015), was een Britse schrijfster van psychologische misdaadromans. Ze kreeg de bijnaam "Queen of Crime" en schreef ook wel onder het pseudoniem Barbara Vine.

Rendell werkte aanvankelijk als journalist voordat ze in 1964 haar eerste roman schreef. Ze wordt vooral geroemd om haar taalgebruik en de diep uitgewerkte personages. Ook zijn in haar boeken de sociale veranderingen te zien. Zo besteedde ze in haar recentere boeken aandacht aan de veranderde sociale status van vrouwen en huiselijk geweld.

Buiten haar psychologische werk, is ze ook bekend geworden door haar reeks boeken over Inspector Wexford.

Voor haar werk heeft ze veel prijzen gekregen. In 1997 kreeg ze de niet-erfelijke titel Baroness Rendell of Babergh. Ze zat in het House of Lords namens de Labour Party.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia