Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Zielsverduistering

Ruth Rendell (auteur)
Hoofdinspecteur Wexford onderzoekt de verdwijning van twee tieners en hun oppas.
Titel
Zielsverduistering
Auteur
Ruth Rendell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The babes in the wood
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2005 | Andere uitgaves
341 p.
ISBN
90-461-1153-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit inspecteur Wexford-verhaal worden een oppas en de aan haar toevertrouwde tieners, Giles van vijftien en Sophie van dertien, vermist. Wanneer de ouders van de tieners, Roger en Katrina Dade, na een weekendje Parijs thuiskomen, zijn de kinderen en de oppas spoorloos verdwenen. De politie tast in het duister, inspecteur Wexford vindt maar weinig aanknopingspunten, maar ontdekt dat het gezin leed onder de terreur van de vader en dat Giles zich had aangesloten bij een extreem kerkgenootschap. Een maand na de verdwijning wordt de auto van de oppas met haar lichaam daarin bij toeval gevonden, maar van de kinderen ontbreekt nog steeds elk spoor. Van de Britse auteur (1930) verschenen inmiddels vele boeken met inspecteur Reginald Wexford in de hoofdrol, de eerste in 1964. Vooral de karakters van de personen zijn belangrijk, de spanning minder. Uitstekend neergezet, zoals de lezer gewend is van deze auteur. Enkele Wexford-mysteries zijn ook verfilmd als tv-serie. Pocketeditie, kleine let…Lees verder

Over Ruth Rendell

CC BY 3.0 - Foto van/door Tim Duncan

Ruth Barbara Rendell, geboren als Ruth Grasemann (Londen, 17 februari 1930 – aldaar, 2 mei 2015), was een Britse schrijfster van psychologische misdaadromans. Ze kreeg de bijnaam "Queen of Crime" en schreef ook wel onder het pseudoniem Barbara Vine.

Rendell werkte aanvankelijk als journalist voordat ze in 1964 haar eerste roman schreef. Ze wordt vooral geroemd om haar taalgebruik en de diep uitgewerkte personages. Ook zijn in haar boeken de sociale veranderingen te zien. Zo besteedde ze in haar recentere boeken aandacht aan de veranderde sociale status van vrouwen en huiselijk geweld.

Buiten haar psychologische werk, is ze ook bekend geworden door haar reeks boeken over Inspector Wexford.

Voor haar werk heeft ze veel prijzen gekregen. In 1997 kreeg ze de niet-erfelijke titel Baroness Rendell of Babergh. Ze zat in het House of Lords namens de Labour Party.

Bibliografie