Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De moord in Oxford

Ruth Ware (auteur), Hanneke van Soest (vertaler)
Als er na tien jaar nieuw bewijs boven tafel komt in de moordzaak van een jonge vrouw, gaat haar vroegere beste vriendin op onderzoek uit. Daarbij ontdekt ze dat al hun vrienden van destijds iets te verbergen hebben.
Titel
De moord in Oxford
Auteur
Ruth Ware
Vertaler
Hanneke van Soest
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The it girl
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2022 | Andere uitgaven
414 p.
ISBN
9789021032184 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een pakkende Britse whodunit. In Oxford raakt studente Hannah Jones bevriend met April, de ultieme it-girl. Samen met Will, Hugh, Ryan en Emily vormen ze tijdens hun studie een onafscheidelijke vriendengroep — maar aan het eind van het tweede semester is April dood. Tien jaar later verwachten Hannah en Will hun eerste kind en is John Neville, veroordeeld voor de moord op April, in de gevangenis overleden. Als er informatie aan het licht komt die aantoont dat Neville mogelijk onschuldig was, ontdekt Hannah dat haar oude vrienden allemaal iets te verbergen hebben… misschien zelfs wel een moord? 'De moord in Oxford' is in een vlotte stijl geschreven en neemt de lezer gemakkelijk mee in het verhaal. Ruth Ware (1977) is een internationaal bekende Britse auteur. De rechten van haar boeken zijn verkocht voor zowel film als tv, en haar boeken worden uitgegeven in meer dan veertig talen.

Over Ruth Ware

CC BY 3.0 - Foto van/door Librairie Mollat

Ruth Ware (Londen, 26 september 1977), alias voor Ruth Warburton, is een Brits schrijfster van psychologische thrillers. Twee van haar boeken, In a dark, dark wood en The woman in cabine 10, stonden in de top-10-bestsellerslijst van The Sunday Times en The New York Times. Om haar misdaadromans te onderscheiden van haar fictieboeken voor adolescenten, die ze schreef onder haar eigen naam Ruth Warburton, koos ze voor het pseudoniem Ruth Ware.

Biografie

Ruth Ware werd geboren in 1977 en groeide op in het Britse Lewes (East Sussex). Ze studeerde Engels aan de Universiteit van Manchester, waar ze gefascineerd raakte door Oud- en Middelengelse teksten. Vooraleer ze aan haar schrijverscarrière begon, werkte ze als serveerster, boekenverkoopster en publiciste. Ze verbleef een tijd in Parijs (Frankrijk), waar ze Engels als vreemde taal doceerde. Ware woont in de buurt van Brighton.

Lees verder op Wikipedia