Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ziek gelukkig : waarderen kun je leren

Ruud ten Wolde (auteur)
+1
Ziek gelukkig : waarderen kun je leren
×
Ziek gelukkig : waarderen kun je leren Ziek gelukkig : waarderen kun je leren

Ziek gelukkig : waarderen kun je leren

De ervaringen van de auteur met ziekte en gezondheid.
Titel
Ziek gelukkig : waarderen kun je leren
Auteur
Ruud ten Wolde 1992-2021
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Lev., © 2021
248 p.
ISBN
9789400513938 (paperback)
Plaatsingssuggestie
604.6 (SISO) Kanker (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit boek deelt Ruud ten Wolde (1992-2021) zijn ervaringen met ziekte en gezond zijn. Hij had het voor elkaar: een gewilde baan bij de televisie, een mooi huis in Amsterdam, een leuke relatie, twee Instagrammable katten en een fijn sociaal leven. Maar hij kreeg ook kanker en moest daarmee zien te leven. Openhartig deelt hij zijn ervaringen, gevoelens en visies met de lezers over hoe hij desondanks toch op allerlei manieren geluk weet te vinden in zijn leven. Hij legt uit wat hij leerde tijdens en door zijn ziekte, om anderen in eveneens moeilijke omstandigheden behulpzaam te zijn en te steunen. Als kind was zijn droom bij de televisie werken. Zijn op zijn negentiende bedachte tv-format werd bij BNN uitgezonden. Later ontwikkelde hij mee aan diverse tv-programma’s, onder andere als redacteur en verslaggever, bij RTL Boulevard. Hij overleed anderhalve week voordat zijn boek verscheen. Openhartig, positief en vol levenslust.

Over Ruud ten Wolde

Ruud ten Wolde (Emmen, 18 juni 1992 – Amsterdam, 9 oktober 2021) was een Nederlands televisieverslaggever, schrijver en bekende Twitteraar.

Levensloop

Ten Wolde behaalde zijn bachelor media en entertainment management aan Stenden Hogeschool. Tijdens zijn opleiding deed Ten Wolde met zijn idee Studenten Zonder Geld in 2012 mee aan TV Lab. Uiteindelijk won hij de kijkerspitch van het programma. Ten Wolde werkte als redacteur mee aan programma's als Ex On The Beach: Double Dutch, Een goed stel hersens, Sterren Houden Huis en RTL Boulevard. Bij het laatste programma was hij ook verslaggever.

In zijn twintiger jaren vergaarde Ten Wolde populariteit op de sociaalnetwerksite Twitter. In mei 2021 werd hij genomineerd als Beste Nieuwkomer voor de The Best Social Awards. Ook werd hij, net als zijn zus Sanne ten Wolde, genomineerd in de categorie Beste Twitteraar. Over zijn ziekte - op zijn 23ste …Lees verder op Wikipedia