Dvd
Engels

Deadpool ; Deadpool 2 : the complete collection (for now)

Ryan Reynolds (acteur), Morena Baccarin (acteur), T.J. Miller (acteur)
Voormalige geheim agent Wade Wilson is getransformeerd in Deadpool, een cynische superheld met bovenmenselijke genezende kracht.
Bevat
Disc 1 Deadpool / directed by Tim Miller
Disc 2 Deadpool 2 / directed by David Leitch
Onderwerp
Superhelden
Titel
Deadpool ; Deadpool 2 : the complete collection (for now)
Acteur
Ryan Reynolds Morena Baccarin T.J. Miller Brianna Hildebrand
Taal
Engels
Uitgever
20th Century Fox Home Entertainment, © 2018
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Italiaans en andere talen
EAN
8712626083368

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verzamelbox met ‘Deadpool’* (2016) van Tim Miller en ‘Deadpool 2' (2018) van David Leitch. Wade Wilson (Ryan Reynolds) ís een cynische huursoldaat met terminale kanker. Mede vanwege zijn vriendin Vanessa accepteert hij een schimmig aanbod voor een experimentele therapie. Zo komt hij bij Francis alias Ajax (Ed Skrein) die hem hardhandig klaarstoomt om als vechtmachine verkocht te worden aan de hoogste bieder. Genezen, onsterfelijk, maar zwaar verminkt weet Wade te ontsnappen en maakt hij jacht op zijn 'behandelaars' in een rood masker waarachter hij zijn littekens verbergt. Het nieuwe aan deze superheldenfilm is het cynisme en de humor waarmee het verhaal als een parodie op het genre gebracht wordt. Deadpool weet dat hij een fictief personage is en richt zich in ironische terzijdes tot de kijker. In de vervolgfilm wordt de jonge mutant Russell bedreigd door supersoldaat Cable (Josh Brolin). Deadpool stelt een team genaamd X-Force samen om de jongen te redden.

Over Ryan Reynolds

CC BY 2.0 - Foto van/door Dick Thomas Johnson from Tokyo, Japan

Ryan Rodney Reynolds (Vancouver, 23 oktober 1976) is een Canadees acteur.

Reynolds werd geboren als jongste van de vier zoons van Jim Reynolds, die bij de Royal Canadian Mounted Police werkte, en de verkoopster Tammy Reynolds. In 1994 rondde hij zijn opleiding aan de Kitsilano Secondary School in Vancouver af. Daarna ging hij naar het Kwantlen College.

Reynolds werd als kind in Canada bekend toen hij in 1990 een rol kreeg in de televisieserie Fifteen. Voor zijn doorbraak had hij rollen in Sabrina the Teenage Witch (1996), Coming Soon (1999) en Dick (1999). In de jaren negentig deed hij vooral televisiewerk.

Reynolds' doorbraak kwam in 1998, toen hij een hoofdrol speelde in de komische serie Two guys, one girl and a pizza place. In 2002 was hij naast Jerry O'Connell en Alyssa Milano te zien in Buying the Cow. Hij speelde serieuze rollen in onder meer de horrorfilm The Amityville Horror (2005) en de actiefil…Lees verder op Wikipedia