Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Traliemama's

Sabine De Vos (auteur)
De Belgische journaliste en schrijfster Sabine De Vos beschrijft de leefwereld van moeders die in de gevangenis zitten. Ze combineert haar journalistieke kijk op het onderwerp met haar schrijfstijl als verhalenvertelster. De indringende persoonlijke verhalen heeft ze opgetekend in de vrouwenafdelingen in gevangenissen van Gent, Brugge en Antwerpen.
Titel
Traliemama's
Auteur
Sabine De Vos
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: Linkeroever, 2013
345 p. : ill.
ISBN
9789057205125 (paperback)
Plaatsingssuggestie
395.83 (SISO) Misdaad - Geweld ; Gevangenissen (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na haar afscheid van het tv-scherm heeft Sabine De Vos zich ontpopt tot schrijfster van kinder- en jeugdboeken. Haar eerste roman, 23 augustus, verscheen in 2009. Met Traliemama’s doet ze een beroep op haar journalistieke ervaring om het leven van moeders achter de tralies te belichten. Vrijheid is in onze westerse samenleving het hoogste goed. Ook voor moeders. Maar wat als die achter de tralies zitten? Of hun kind? Vrouwen vormen een minderheid van de gevangenispopulatie en de moeders onder hen zijn vaak vergeten of onderdrukt. Velen kennen een verleden van kansarmoede, alcohol of drugs. Voor de meeste van deze vrouwen is hereniging met hun kinderen na hun gevangenschap de hoogste prioriteit. De Vos, zelf moeder van twee tieners, had nog nooit voet gezet in de gevangenis en laat de lezer kennismaken met een onbekende wereld. Ze ging op zoek naar de waargebeurde, moedige verhalen van traliemama’s. De geanonimiseerde verhalen worden afgewisseld met bespiegelingen allerha…Lees verder
De Belgische journaliste en schrijfster Sabine De Vos geeft in dit boek een inkijkje in de leefwereld van moeders die in de gevangenis zitten. Ze combineert haar journalistieke kijk op het onderwerp met haar schrijfstijl als verhalenvertelster. De indringende persoonlijke verhalen heeft Sabine De Vos opgetekend in de vrouwenafdelingen in gevangenissen van Gent, Brugge en Antwerpen. Ook met allerlei betrokkenen zoals een onderzoeksrechter, directies en hulpverleners heeft zij gesproken. Daardoor ontstaat een compleet en uitgebreid beeld van de situatie waarin de vrouwen verkeren. De gevolgen van de detentie voor moeder en kind zijn niet te onderschatten. Dat wordt in dit boek overtuigend duidelijk gemaakt.

Over Sabine De Vos

Sabine De Vos (Lochristi, 20 juli 1967) is een Belgische presentatrice, politica en schrijfster.

Biografie

De Vos woonde tot ze vier jaar oud was in Lochristi. Daar baatten haar ouders een slagerij uit. Daarna verhuisde ze naar Sint-Amandsberg. Haar middelbare school sleet ze op drie verschillende scholen om uiteindelijk te eindigen op de school waar ze het liefst zat: het Koninklijk Atheneum Voskenslaan in Gent. Sabine studeerde moderne talen.

Aan de universiteit studeerde De Vos Oosterse Filologie. Ze studeerde uiteindelijk met onderscheiding af als Japanoloog met een thesis over overzeese prostituees. Later volgde nog een Postgraduaat Taalbeheersing en Bedrijf met meer economie, boekhouden en recht. Tijdens haar studies werkte ze als hostess en model.

In 1997 werd haar eerste zoon geboren. Een jaar later beviel De Vos van haar tweede zoon. Ze woont nu in Sint-Martens-Latem. In september 2006 trad ze in het huwel…Lees verder op Wikipedia