Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hugo fikst het

Sabine Zett (auteur), Ute Krause (illustrator), Marieke Hoogland (vertaler)
Hugo (12, ik-figuur) vindt zichzelf enorm cool en sportief. Maar vinden Lucy en Linde dat ook? Of zijn ze verliefd op zijn vriend Nick? Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Hugo fikst het
Auteur
Sabine Zett
Illustrator
Ute Krause
Vertaler
Marieke Hoogland
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Hugo hebt ab!
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Holland, 2014
166 p. : ill.
ISBN
9789025112554 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de reeks rond Hugo Kotsbos is het derde boek uit de reeks verschenen: Hugo fikst het. Hugo droomt ervan om een genie te zijn, een sportkanon en de coolste gast van school. Maar daar moet hij nog wel even aan werken, want die droom staat behoorlijk van de realiteit af.
In dit derde deel krijgen Hugo en zijn beste vriend Nick te kampen met verliefdheid. Er liggen namelijk twee meisjes op de loer voor het huis van Nick! Het tweetal kan maar niet ontdekken waarom de meisjes zo geïnteresseerd zijn in hen. Bovendien vinden de meisjes op school Hugo plots enorm grappig én wordt hij meegevraagd naar de bioscoop. Zouden ze dan echt verliefd zijn op hem? Of vallen ze op zijn vriend Nick? Om nog interessanter over te komen, bedenkt Hugo een smoesje over een oudere vriendin. Maar de waarheid dreigt aan het licht te komen en samen gaan de vrienden op zoek naar een oplossing.
Net zoals in de andere delen merk je meteen op dat Hugo vol van zichzelf is. Hij brengt die zelfzekerhei…Lees verder
De 12-jarige Hugo (ik-figuur) is in zijn dromen een enorm sportieve en coole jongen. Hugo krijgt in dit derde deel te maken met meisjes. Niet duidelijk is of Lucy en Linde verliefd op hem zijn of op zijn vriend Nick. Hiermee belanden de beide jongens in hilarische situaties. Bijvoorbeeld wanneer Hugo zich verkleedt als meisje en zo Nicks vriendin speelt. Hugo belandt in die hoedanigheid in vele lachwekkende situaties waar hij zich ternauwernood uit kan redden. Het verhaal doet denken aan de succesvolle serie 'Het leven van een loser'. Groot verschil is dat er weinig illustraties zijn. Er zijn enkele komische zwart-witte, stripachtige tekeningen opgenomen die het verhaal versterken. Het verhaal beslaat dertien hoofdstukken, is met vaart geschreven en afgestemd op het taalgebruik van de doelgroep. Doordat het in de ik-vorm is geschreven biedt het volop identificatiemogelijkheden en biedt het gestuntel van Hugo het nodige leesplezier. Op het omslag staat Hugo in een rode cape. Eerder ver…Lees verder

Suggesties