Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hugo's geniale wereld

Sabine Zett (auteur), Ute Krause (illustrator), Marieke Hoogland (vertaler)
+1
Hugo's geniale wereld
×
Hugo's geniale wereld Hugo's geniale wereld
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
In zijn dromen is Hugo de coolste jongen van de school. In realiteit is hij stapelverliefd op Viola, maar zij ziet hem niet eens staan. In de hoop dat Viola hem zou opmerken, probeert hij een supersportman te worden.
Titel
Hugo's geniale wereld
Auteur
Sabine Zett
Illustrator
Ute Krause
Vertaler
Marieke Hoogland
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Hugo's geniale Welt
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Holland, 2013
166 p. : ill.
ISBN
9789025112301 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hugo Kotsbos is tot over zijn oren verliefd op Viola uit de derde klas. Zelf zit hij in de eerste klas en moet hij opboksen tegen een gel-god zoals James-Brian. Maar niet getreurd, hij ziet zichzelf niet voor niets als een sportkanon. Vol goede moed probeert hij dit dan ook aan de wereld te bewijzen. Na een mislukte poging op het voetbalveld waagt hij zijn kans als handballer. Als hij echter hoort dat de jongens en meisjes gescheiden trainen dan is voor hem het sop de kool niet waard en vertrekt hij zonder het veld te betreden. Heel even komt hij in contact met judo als zijn vader hem vraagt om flyers uit te delen voor zijn verkiezingscampagne tijdens een huldiging van judoka’s. Hugo komt niet op de tatami maar op het podium terecht, waar hij enige bewondering oogst met een speech over zijn vader. Een volgend succes behaalt hij als hij via het schoolforum indruk maakt op een meisje dat waarschijnlijk Viola is. Uiteindelijk plant hij om zijn sporttalent aan te wenden om tijdens een bal…Lees verder
Brugklasser Hugo is ervan overtuigd dat hij superslim is en een grote ster kan worden in voetbal of handbal of judo of zelfs ballet. Dan zou Viola, het meisje uit de derde klas, hem wel zien staan. Het is alleen lastig om mensen ervan te overtuigen zijn bijzondere gaven te erkennen. Om zijn doel te bereiken heeft Hugo geniale invallen die meestal verkeerd uitpakken. Dit grappige boek over antiheld Hugo is in de ik-stijl geschreven; hierdoor kan de lezer goed meeleven met de belevenissen van deze licht irritante en van zichzelf overtuigde prepuber. De tekst is vlot leesbaar met korte zinnen in de spreekstijl van middelbare scholieren. De bladspiegel is ruim en de letters zijn groot gedrukt. De hoofdstukken zijn apart getiteld. Grappige tekeningetjes completeren de tekst. De onzekerheden van 12-jarigen worden aangestipt, maar door Hugo’s bijzondere benadering van de problemen, worden ze minder zwaar. Dit komische verhaal zal zowel jongens als meisjes vanaf ca. 10 jaar aanspreken en is h…Lees verder

Hugo's geniale wereld

Hugo vindt van zichzelf dat hij slim en heel cool is. Maar in feite is hij eerder een kluns en een loser. Hij is verliefd op Viola, maar zij kijkt niet eens naar hem om. Hij wil haar veroveren als een echte sportheld. Hij probeert heel wat sporttakken uit: voetbal, handbal, judo,... Maar ze vallen één voor één heel erg tegen. Hij wurmt zich zelfs binnen op Viola's balletles, geeft de strenge balletjuf lik op stuk en wekt zo eindelijk Viola's interesse.

Het verhaal is geschreven in de ik-vorm, waardoor je in de huid van het hoofdpersonage kan kruipen en alles bekijkt vanuit zijn standpunt. Misschien kunnen elfjarigen er zich wel in herkennen en het grappig vinden, mij komt het overdreven jongerentaaltje dat gebruikt wordt heel geforceerd en onecht over.


Suggesties