Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Zusjesland : een avontuur in een andere wereld

Salla Simukka (auteur), Saku Heinänen (illustrator), Sophie Kuiper (vertaler)
+1
Zusjesland : een avontuur in een andere wereld
×
Zusjesland : een avontuur in een andere wereld Zusjesland : een avontuur in een andere wereld
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Alisa (11) valt door een sneeuwhoop en komt terecht in het magische Zusjesland, waar ze Mare ontmoet. Samen moeten de meisjes een eind maken aan de strenge winter in hun eigen wereld. Zal hun vriendschap blijven bestaan? Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Zusjesland : een avontuur in een andere wereld
Auteur
Salla Simukka
Illustrator
Saku Heinänen
Vertaler
Sophie Kuiper
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Fins
Oorspr. titel
Sisarla
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
201 p. : ill.
ISBN
9789044829334 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Alisa (11 jaar) valt door een sneeuwhoop en komt in een andere wereld terecht: Zusjesland. Daar leven allerlei magische wezens. Alisa ontmoet er Mare, die haar beste vriendin wordt. Samen beleven ze heerlijke tijden, tot duidelijk wordt dat de meisjes een taak hebben: zij moeten een einde maken aan de strenge winter in de gewone wereld. Sprookjesachtig avontuur met verwijzingen naar beroemde klassiekers als 'Alice in Wonderland', 'De geheime tuin' en 'De winterkoningin'; ook doet het denken aan de populaire Disney-film 'Frozen'. In bloemrijke taal schetst de auteur een paradijselijke wereld vol fantasiewezens, wartaal en lekkernijen. Na een wat zoete start wacht de lezer een spannend sprookje over vriendschap, goed en kwaad en de kracht van de fantasie. Alisa’s angst dat Mare en zij elkaar straks in de gewone wereld vergeten zullen zijn, geeft het verhaal een diepere laag. Met fijne pentekeningen in zwart-wit van wisselend formaat, die soms een hele spread beslaan. De Finse auteur sch…Lees verder

Over Salla Simukka

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sallasimukka

Salla Simukka (Tampere, 16 juni 1981) is een Finse schrijfster en ze heeft onder andere Spoorloos geschreven.

Simukka toonde al op jonge leeftijd interesse in schrijven. Ze voltooide haar eerste boek toen ze 18 was en heeft sindsdien verschillende romans geschreven, naast het vertalen van buitenlandse werken naar het Fins.