Boek

Normale mensen + Gesprekken met vrienden

Sally Rooney (auteur)
+1
Normale mensen + Gesprekken met vrienden
×
Normale mensen + Gesprekken met vrienden Normale mensen + Gesprekken met vrienden

Normale mensen + Gesprekken met vrienden

Dwarsligger 665 Normale mensen & Gesprekken met vrienden (2 in 1) van Sally Rooney

Normale mensen is een intense liefdesgeschiedenis over de diepgaande invloed die geliefden op elkaars leven hebben – en het groeiende besef daarvan naarmate de jaren verstrijken. Ondanks de verschillende werelden waarin ze leven, ontstaat er een diepe band tussen Marianne en Connell.

Titel
Normale mensen + Gesprekken met vrienden
Auteur
Sally Rooney 1991-
ISBN
9789049807856

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling van twee romans van de Ierse auteur (1991). In ‘Normale mensen’ loopt de relatie van een Ierse jongen met zijn klasgenote anders dan zij had gehoopt omdat hij niet 100% voor haar kiest. In ‘Gesprekken met vrienden’ brengen een jonge vrouw en haar ex-vriendin samen haar poëzie op podia in Dublin en belanden in een vierhoeksverhouding met een fotografe en haar man. Kleine druk.

Over Sally Rooney

Sally Rooney (Castlebar, 20 februari 1991) is een Ierse schrijfster. Haar debuutroman Conversations with Friends verscheen in 2017 en haar tweede roman Normal People volgde een jaar later.

Levensloop

Rooney werd geboren in Castlebar en groeide daar ook op. Haar vader werkte voor Telecom Éireann, haar moeder bestierde een kunstencentrum. Rooney studeerde Engels aan Trinity College te Dublin. Na hier vervolgens aan een masteropleiding politicologie te zijn begonnen, switchte ze naar het mastervak Amerikaanse literatuur, dat ze met succes afrondde. Tijdens haar studie won ze in 2013 het Europees kampioenschap debatteren voor universiteiten. Voordat ze schrijfster werd, was ze administratief medewerker van een restaurant.

Sinds mei 2017 woont ze in Dublin.

Carrière

Rooney voltooide haar eerste roman, die ze later als "volkomen rotzooi" af…Lees verder op Wikipedia