Dwarsligger
Nederlands

Normale mensen ; Gesprekken met vrienden

Sally Rooney (auteur), Gerda Baardman (vertaler)
+1
Normale mensen ; Gesprekken met vrienden
×
Normale mensen ; Gesprekken met vrienden Normale mensen ; Gesprekken met vrienden

Normale mensen ; Gesprekken met vrienden

In de reeks:

Dwarsligger 665 Normale mensen & Gesprekken met vrienden (2 in 1) van Sally Rooney

Normale mensen is een intense liefdesgeschiedenis over de diepgaande invloed die geliefden op elkaars leven hebben – en het groeiende besef daarvan naarmate de jaren verstrijken. Ondanks de verschillende werelden waarin ze leven, ontstaat er een diepe band tussen Marianne en Connell.

Bevat
Titel
Normale mensen ; Gesprekken met vrienden
Auteur
Sally Rooney 1991-
Vertaler
Gerda Baardman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Normal people ; Conversations with friends
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2020
847 p. ; 12 cm
ISBN
9789049807856 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling van twee romans van de Ierse auteur (1991). In ‘Normale mensen’ loopt de relatie van een Ierse jongen met zijn klasgenote anders dan zij had gehoopt omdat hij niet 100% voor haar kiest. In ‘Gesprekken met vrienden’ brengen een jonge vrouw en haar ex-vriendin samen haar poëzie op podia in Dublin en belanden in een vierhoeksverhouding met een fotografe en haar man. Kleine druk.

Over Sally Rooney

Sally Rooney (Castlebar, 20 februari 1991) is een Ierse schrijfster. Haar debuutroman Conversations with Friends verscheen in 2017 en haar tweede roman Normal People volgde een jaar later.

Levensloop

Rooney werd geboren in Castlebar in 1991 en groeide daar op. Haar vader werkte voor Telecom Éireann, haar moeder runde een kunstencentrum. Ze heeft een oudere broer en een jonger zusje. Rooney studeerde Engels aan de Trinity College te Dublin, waar ze werd verkozen tot geleerde in 2011. Later begon ze aan een master in politicologie die ze niet afmaakte, in plaats daarvan deed ze een master in Amerikaanse literatuur. Ze was de hoogste spreker bij het Europees kampioenschap debatteren voor universiteiten in 2013. Voordat ze schrijfster werd deed ze de administratie van een restaurant.

Sinds mei 2017 woont ze in Dublin.

Carrière

Rooney volt…Lees verder op Wikipedia

Suggesties