E-boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
‘Normale mensen’ van Sally Rooney is de opvolger van haar veelgeprezen debuutroman ‘Gesprekken met vrienden’. In ‘Normale mensen’ vertelt Sally Rooney de liefdesgeschiedenis van Marianne en Connell. Beiden groeien op in hetzelfde stadje in landelijk Ierland, waar hun verschillende werelden nauwelijks overlappen. Ze ontmoeten elkaar alleen wanneer de moeder van Connell het huis van Marianne schoonm
Onderwerp
Liefde, Studentenleven
Titel
Normale mensen
Auteur
Sally Rooney 1991-
Vertaler
Gerda Baardman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Normal people
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2019 | Andere uitgaven
1 digitaal bestand
ISBN
9789026343452

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Sally Rooney

Sally Rooney (Castlebar, 20 februari 1991) is een Ierse schrijfster. Haar debuutroman Conversations with Friends verscheen in 2017 en haar tweede roman Normal People volgde een jaar later.

Levensloop

Rooney werd geboren in Castlebar en groeide daar ook op. Haar vader werkte voor Telecom Éireann, haar moeder bestierde een kunstencentrum. Rooney studeerde Engels aan Trinity College te Dublin. Na hier vervolgens aan een masteropleiding politicologie te zijn begonnen, switchte ze naar het mastervak Amerikaanse literatuur, dat ze met succes afrondde. Tijdens haar studie won ze in 2013 het Europees kampioenschap debatteren voor universiteiten. Voordat ze schrijfster werd, was ze administratief medewerker van een restaurant.

Sinds mei 2017 woont ze in Dublin.

Carrière

Rooney voltooide haar eerste roman, die ze later als "volkomen rotzooi" af…Lees verder op Wikipedia

Suggesties