E-boek
Nederlands

Prachtige wereld, waar ben je

Sally Rooney (auteur), Gerda Baardman (vertaler), Jan de Nijs (vertaler)
Prachtige wereld, waar ben je is de nieuwe roman van Sally Rooney. Eerder schreef ze Gesprekken met vrienden en Normale mensen. Alice ontmoet Felix. Zij is succesvol romanschrijver, hij werkt in een distributiecentrum. Ze vraagt of hij met haar meegaat op reis naar Rome. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar kunnen ze elkaar ook vertrouwen? Alice’ beste vriendin Eileen verwerkt een pijnlijk
Titel
Prachtige wereld, waar ben je
Auteur
Sally Rooney 1991-
Vertaler
Gerda Baardman Jan de Nijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Beautiful world, where are you
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2021
1 digitaal bestand
ISBN
9789026357251

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Sally Rooney

Sally Rooney (Castlebar, 20 februari 1991) is een Ierse schrijfster. Haar debuutroman Conversations with Friends verscheen in 2017 en haar tweede roman Normal People volgde een jaar later.

Levensloop

Rooney werd geboren in Castlebar en groeide daar ook op. Haar vader werkte voor Telecom Éireann, haar moeder bestierde een kunstencentrum. Rooney studeerde Engels aan Trinity College te Dublin. Na hier vervolgens aan een masteropleiding politicologie te zijn begonnen, switchte ze naar het mastervak Amerikaanse literatuur, dat ze met succes afrondde. Tijdens haar studie won ze in 2013 het Europees kampioenschap debatteren voor universiteiten. Voordat ze schrijfster werd, was ze administratief medewerker van een restaurant.

Sinds mei 2017 woont ze in Dublin.

Carrière

Rooney voltooide haar eerste roman, die ze later als "volkomen rotzooi" af…Lees verder op Wikipedia

Suggesties