Boek
Nederlands

Goodbye to all that : paintings of the Great War

Sam Dillemans (auteur)
+1
Goodbye to all that : paintings of the Great War
×
Goodbye to all that : paintings of the Great War Goodbye to all that : paintings of the Great War

Goodbye to all that : paintings of the Great War

Weergave van een serie verdiepende schilderstukken van de Belgische schilder Sam Dillemans (1965) over de fatale worsteling van de mens met het oorlogsgeweld in de Eerste Wereldoorlog.
Titel
Goodbye to all that : paintings of the Great War
Auteur
Sam Dillemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Angèle, 2018
123 p. : ill.
ISBN
9789022335048 (hardback)
Plaatsingssuggestie
736.9 (SISO) Beeldende kunstenaars ; Beeldende kunstenaars (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Uitgave bij een tentoonstelling (van 10-3-2018 tot 16-12-2018) in de eigen tentoonstellingsruimte van de schilder in Antwerpen. Sam Dillemans startte in 2016 met een reeks verdiepende werken rond de Eerste Wereldoorlog. In overwegend witte en zwarte olieverf schildert hij zeer aangrijpende oorlogstaferelen cq een woest universum waarin het menselijke leed trefzeker wordt neergezet. Alle 117 werken zijn in dit boek opgenomen in zeer fraaie pagina-grote kleurenfoto’s. De liefhebber van schilderkunst maar ook belangstellenden voor de Eerste Wereldoorlog zullen bij het doorbladeren geraakt worden door de weergaven van de fatale worsteling van de mens met het oorlogsgeweld. Tussen de afbeeldingen door zijn drie korte teksten en twee gedichten opgenomen over de Eerste Wereldoorlog in het Engels en Frans, die achterin ook in het Nederlands vertaald zijn weergegeven. Met een zeer korte biografie en een chronologisch overzicht van deelname aan tentoonstellingen. Een boek dat al bladerend langs…Lees verder

Over Sam Dillemans

Sam Dillemans (Leuven, 17 januari 1965) is een Belgisch kunstschilder. Hij is de zoon van Roger Dillemans, ererector van de Katholieke Universiteit Leuven.

Biografie

Sam Dillemans begint al op jonge leeftijd, na het zien van het werk van Vincent van Gogh in 1979, te schilderen. Hij bezoekt tussen 1984 en 1991 zeven verschillende kunstacademies, waarvan twee in Noord-Frankrijk (Tourcoing en Rijsel) en behaalde een diploma aan de Kunstacademie (Institut national supérieur d'expression plastique, option art) in Tourcoing. Hij volgde vier academiejaren in Leuven waar hij zich uitsluitend op de tekenkunst richtte. Zijn studiemateriaal waren gipsen beelden, de anatomie van Paul Richer en kopieën naar oude meesters. Dillemans ontwikkelde een eigen, expressieve teken- en schilderstijl waarbij hij met grove penseelstreken voornamelijk portretten en zelfportretten schildert.

Van september tot december 2005 exposeert Sam Dillemans een…Lees verder op Wikipedia