Boek
Nederlands

Raad eens hoeveel ik van je hou altijd en overal

Sam McBratney (auteur), L.M. Niskos (vertaler), Anita Jeram (illustrator)
+1
Raad eens hoeveel ik van je hou altijd en overal
×
Raad eens hoeveel ik van je hou altijd en overal Raad eens hoeveel ik van je hou altijd en overal

Raad eens hoeveel ik van je hou altijd en overal

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Hazeltje en Grote Haas trekken eropuit. Ze spelen verstoppertje blazen pluisjes van paardenbloemen en maken een lange wandeling naar Het Verre Veld. Maar thuis is toch de fijnste plek van allemaal.
Onderwerp
Liefde, Vriendschap, Hazen
Titel
Raad eens hoeveel ik van je hou altijd en overal
Auteur
Sam McBratney 1943-2020
Vertaler
L.M. Niskos
Illustrator
Anita Jeram
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Guess how much I love you here, there and everywhere
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2014 | Andere uitgaven
[68] p. : ill.
ISBN
9789047704959 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Vriendschap (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Prentenboek met vier verhalen over Hazeltje en Grote Haas, bekend van het beroemde prentenboek 'Raad eens hoeveel ik van je hou', dat in 1994 voor het eerst in een Nederlandse vertaling verscheen. Grote Haas laat Hazeltje de wereld om hem heen ontdekken, terwijl hij altijd geruststellend op de achtergrond aanwezig blijft. Ze spelen verstoppertje in een omgewaaide boom (waarbij Hazeltje zijn hoogtevrees overwint), ze verkennen de omgeving (waarbij Hazeltje bijna verdwaalt in de mist), gaan naar verre, onbekende gebieden (waarbij Grote Haas wijst op de vele gevaren die ze onderweg tegenkomen) en keren daarna samen naar huis terug, de lievelingsplek van Hazeltje. De aquarellen zijn uitgevoerd in zachte tinten en bevatten extra grapjes. Dat nodigt uit om goed te kijken en verhoogt de betrokkenheid bij de verhalen. De gebeurtenissen zijn herkenbaar voor jonge kinderen en hun ouders. Een fijne bundel. Vanaf ca. 4 jaar.

Raad eens hoeveel ik van je hou! Altijd en overal

We weten uit het eerste boek over Grote Haas en Hazeltje dat de liefde tussen die twee zeer groot is. In dit prentenboek staan er vier verhaaltjes over Grote Haas en Hazeltje, die getuigen van hun speciale band.
'De Schuilboom'.  Hazeltje speelt met Grote Haas verstoppertje, maar is bang om zich te verstoppen in de grote Schuilboom die ontworteld is. Toch vindt hij het een uitstekend verstopplekje en kan hij zijn angst overwinnen.
'De Wolkenberg'. Wanneer Hazeltje op stap gaat met Grote Haas naar de top van de Wolkenberg kan hij zijn geluk niet op. Hij huppelt en rent, en blaast de pluisjes weg van de paardenbloemen. Stilaan komt er een dikke mist opzetten. Grote Haas beslist om terug naar beneden te gaan, want in zo'n dikke mist geraak je elkaar heel gauw kwijt.
'Het Verre Veld'. Samen met Grote Haas rent Hazeltje over het Verre Veld. Hazeltje vind dit fijn. Keer op keer komt Hazeltje in gevaarlijke situaties terecht maar altijd is Grote Haas in de buurt om hem tege…Lees verder