Boek
Nederlands

Raad eens hoeveel ik van je hou

Sam McBratney (auteur), Anita Jeram (illustrator), L.M. Niskos (vertaler)
+1
Raad eens hoeveel ik van je hou
×
Raad eens hoeveel ik van je hou Raad eens hoeveel ik van je hou
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Hazeltje probeert Grote Haas uit te leggen hoeveel hij van hem houdt. Dat is niet gemakkelijk, want Grote Haas antwoordt steeds dat hij nog meer van hem houdt. Als Hazeltje springt, springt Grote Haas hoger etc.
Onderwerp
Hazen, Liefde, Vriendschap
Titel
Raad eens hoeveel ik van je hou
Auteur
Sam McBratney 1943-2020
Illustrator
Anita Jeram
Vertaler
L.M. Niskos Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Guess how much I love you
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2019 | Andere uitgaves
[28] p. : ill. ; 16 x 19 cm
ISBN
9789047700135 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Vriendschap (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 49 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘Ik hou van jou helemaal tot aan de maan – EN TERUG.’ Wie kent niet de beroemde zin waarmee Grote Haas aan Hazeltje vertelt hoeveel hij van hem houdt? De klassieker Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney en Anita Jeram is aan een zeventiende druk toe. Vanaf de eerste verschijning kende het prentenboek, dat in 1995 een Zilveren Griffel won, een groot afzetgebied. Er verschenen kartonnen uitgaven, knuffelboekjes en zelfs puzzelboeken van. Op internet zijn filmpjes van het verhaal te vinden en de titel heeft een eigen Facebookpagina.
Het boek is een geliefd cadeau bij geboortes en op Valentijnsdag. Uit een onderzoek in 1998 (verschenen in Literatuur zonder Leeftijd, nr. 46, jrg. 12), waarin Henk Peters en Helma van Lierop-Debrauwer keken naar het leesplezier van volwassenen in jeugdboeken1, bleek dat Raad eens hoeveel ik van je hou, net als Kikker is verliefd van Max Velthuijs in boekwinkels veel als presentje door en voor volwassenen werd gek…Lees verder
Hazeltje vertelt Grote Haas hoeveel hij van hem houdt door o.a. zijn armen zo ver mogelijk te spreiden, zijn handen zo hoog mogelijk boven zijn hoofd te reiken en zo hoog mogelijk te springen. Maar natuurlijk overtreft Grote Haas hem in alles. De zachtgekleurde illustraties in warme, natuurlijke tinten ademen een veilige sfeer en zijn herkenbaar voor jong en oud (ook in trek bij verliefde volwassenen*). Zowel Grote Haas als Hazeltje is heel expressief in houding en gezichtsuitdrukking. De tekst is gezet in een grote letter en laat zich goed en gemakkelijk voorlezen (mede door het repeteereffect). De verzorgd uitgegeven uitgave in hardkarton toont Grote Haas en Hazeltje die aan zijn oren trekt op de voorpagina. Een warm prentenboek, dat zeer de moeite waard is, om te lezen en te bekijken met kinderen vanaf ca. 4 jaar. Zilveren Griffelwinnaar.

Suggesties