Ash vs Evil Dead. Seizoen 1

Sam Raimi (scenarist), Bruce Campbell (acteur), Ray Santiago (acteur)
Ash Williams, nu een man van middelbare leeftijd, laat per ongeluk opnieuw een demon ontwaken die een ware plaag veroorzaakt voor de mensheid. Samen met twee collega's probeert hij het kwaad te stoppen.
Onderwerp
Zombies
Titel
Ash vs Evil Dead. Seizoen 1 / created by Sam Raimi [e.a.]
Scenarist
Sam Raimi
Acteur
Bruce Campbell Ray Santiago Dana DeLorenzo Lucy Lawless
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2016
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2015
Speelduur
10 x 30 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels Vervolg op de film The evil dead
EAN
8712626073215

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Seizoen 1 van een komische horrorserie, gebaseerd op de trilogie 'The evil dead' (1981-1992). Regisseur is opnieuw Sam Raimi (Spider man 1-3; Drag me to hell) en ook Bruce Campbell herneemt zijn rol. Na de gruwelijke strijd tegen de demonen kon Ashley 'Ash' Williams zijn draai in het leven niet vinden: hij woont in een camper, werkt als vakkenvuller in een supermarkt en heeft geen relatie. Door het lezen uit het dodenboek dat nog steeds in zijn bezit is laat hij per ongeluk de kwaadaardige kracht 'Evil dead' opnieuw ontwaken. Ash is nu een niet zo fitte man van middelbare leeftijd, maar gewapend met zijn aloude kettingzaag en geholpen door zijn collega's Pablo Simon Bolivar (Ray Santiago) en Kelly Maxwell (Dana DeLorenzo) probeert hij de demonen, monsters en ondoden definitief te verslaan. Een serie vol bloed en geweld en veel verwijzingen naar het origineel. Horrorwebsite De Nachtvlinders (denachtvlinders.nl) schrijft: 'Fans van The Evil Dead reeks kunnen eind dit jaar hun hart ophal…Lees verder

Over Sam Raimi

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Sam Raimi (Franklin, Michigan, 23 oktober 1959) is een Amerikaans filmregisseur.

Raimi staat bekend als regisseur van fantasiefilms waarin hij zwarte humor combineert met cartoonesk geweld en horror-elementen. De films van Sam Raimi zijn altijd uitbundig vormgegeven en zeer absurd in beeld gebracht. Het camerawerk van zijn films is erg opvallend en herkenbaar: de camera maakt vele camerabewegingen en staat altijd op de meest ongebruikelijke plaatsen.

Vanwege de eigenzinnigheid en de originaliteit van zijn films heeft Sam Raimi een cultstatus verworven. Hij heeft een grote schare fans die zijn zogeheten ADHD cinema bewonderen maar er zijn ook talloze mensen die zijn werk veel te druk en te overdreven vinden. Met de regie van Spider-Man bewees Raimi dat hij ook voor een groot publiek een succesvolle en conventionele film kon maken.

Biografie

Samuel Raimi werd in Franklin (Michigan) geboren en groeide op in ee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties