Ash vs Evil Dead. Seizoen 2

Sam Raimi (scenarist), Bruce Campbell (acteur), Ray Santiago (acteur)
Ash Williams keert terug naar zijn geboorteplaats Elk Grove waar hij een tijdelijk verbond sluit met zijn oude vijand Ruby om het kwaad te bestrijden.
Onderwerp
Zombies
Titel
Ash vs Evil Dead. Seizoen 2 / created by Sam Raimi [e.a.]
Scenarist
Sam Raimi
Acteur
Bruce Campbell Ray Santiago Dana DeLorenzo Lucy Lawless
Taal
Engels
Parallelle titel
Ash versus Evil Dead
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2017
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 4 uur
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden Vervolg op de film The evil dead
EAN
8712626080305

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Seizoen 2 van een komische horrorserie, gebaseerd op de trilogie 'The evil dead' (1981-1992). Regisseur is opnieuw Sam Raimi (Spider man 1-3; Drag me to hell) en ook Bruce Campbell is weer te zien als Ashley 'Ash' Williams. Ash is nu dertig jaar ouder en wordt in zijn strijd tegen het kwaad geholpen door zijn vrienden Pablo (Ray Santiago) en Kelly (Dana DeLorenzo). Na de gebeurtenissen in seizoen 1 hoopt Ash op een rustige tijd, maar de kwade krachten dwingen hem terug te keren naar zijn geboorteplaats Elk Groove. Daar sluit hij een tijdelijk verbond met zijn oude vijand Ruby (Lucy Lawless). Een serie vol bloed en geweld en veel verwijzingen naar het origineel. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 100%: ‘Ash vs. Evil Dead's sophomore season proves the show is in command of its characters and tone, turning up the gore, fun, and energy to deliver even more grisly, action-packed thrills and laughs.' 10 afleveringen.

Over Sam Raimi

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Sam Raimi (Franklin, Michigan, 23 oktober 1959) is een Amerikaans filmregisseur.

Raimi staat bekend als regisseur van fantasiefilms waarin hij zwarte humor combineert met cartoonesk geweld en horror-elementen. De films van Sam Raimi zijn altijd uitbundig vormgegeven en zeer absurd in beeld gebracht. Het camerawerk van zijn films is erg opvallend en herkenbaar: de camera maakt vele camerabewegingen en staat altijd op de meest ongebruikelijke plaatsen.

Vanwege de eigenzinnigheid en de originaliteit van zijn films heeft Sam Raimi een cultstatus verworven. Hij heeft een grote schare fans die zijn zogeheten ADHD cinema bewonderen maar er zijn ook talloze mensen die zijn werk veel te druk en te overdreven vinden. Met de regie van Spider-Man bewees Raimi dat hij ook voor een groot publiek een succesvolle en conventionele film kon maken.

Biografie

Samuel Raimi werd in Franklin (Michigan) geboren en groeide op in ee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties