Dvd
Engels

Ash vs Evil Dead. Seizoen 3

Sam Raimi (scenarist), Bruce Campbell (acteur), Ray Santiago (acteur)
Het blijkt dat Ash Williams een tienerdochter heeft, Brandy Barr. Via zijn oude vijand Ruby Knowby raakt ook zij betrokken in de strijd tegen de kwade krachten.
Onderwerp
Zombies
Titel
Ash vs Evil Dead. Seizoen 3 / created by Sam Raimi [e.a.]
Scenarist
Sam Raimi
Acteur
Bruce Campbell Ray Santiago Dana DeLorenzo Lucy Lawless
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2018
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 4 uur
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden Vervolg op de film The evil dead
EAN
8712626073338

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Derde en laatste seizoen van een komische horrorserie, gebaseerd op de trilogie 'The evil dead' (1981-1992). Regisseur is opnieuw Sam Raimi (Spider man 1-3; Drag me to hell) en ook Bruce Campbell is weer te zien als Ashley 'Ash' Williams. Ash is nu dertig jaar ouder en wordt in zijn strijd tegen het kwaad geholpen door zijn vrienden Pablo (Ray Santiago) en Kelly (Dana DeLorenzo). Hij woont weer in zijn geboorteplaats Elk Groove, Michigan, en komt in contact met zijn vroegere vriendin Candace (Katrina Hobbs). Het blijkt dat hij een dochter heeft, highschool-leerlinge Brandy (Arielle Carver-O'Neill ). Zijn oude vijand Ruby Knowby (Lucy Lawless) leest opnieuw uit het dodenboek Necronomicon waardoor nieuwe kwade krachten worden opgeroepen. Een serie vol bloed en geweld en veel verwijzingen naar het origineel. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) schrijft over het vorige seizoen: ‘Ash vs. Evil Dead's sophomore season proves the show is in command of its characters and tone, turning up the …Lees verder

Over Sam Raimi

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Sam Raimi (Franklin, Michigan, 23 oktober 1959) is een Amerikaans filmregisseur.

Raimi staat bekend als regisseur van fantasiefilms waarin hij zwarte humor combineert met cartoonesk geweld en horror-elementen. De films van Sam Raimi zijn altijd uitbundig vormgegeven en zeer absurd in beeld gebracht. Het camerawerk van zijn films is erg opvallend en herkenbaar: de camera maakt vele camerabewegingen en staat altijd op de meest ongebruikelijke plaatsen.

Vanwege de eigenzinnigheid en de originaliteit van zijn films heeft Sam Raimi een cultstatus verworven. Hij heeft een grote schare fans die zijn zogeheten ADHD cinema bewonderen maar er zijn ook talloze mensen die zijn werk veel te druk en te overdreven vinden. Met de regie van Spider-Man bewees Raimi dat hij ook voor een groot publiek een succesvolle en conventionele film kon maken.

Biografie

Samuel Raimi werd in Franklin (Michigan) geboren en groeide op in ee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties