Dvd
Engels

Oz the great and powerful

Sam Raimi (regisseur), L.Frank Baum (naar het werk van), Danny Elfman (componist)
De kermisgoochelaar Oscar wordt in het kleurige fantasieland Oz aangezien voor de grote tovenaar die het land komt redden uit de betovering van een kwade heks. Oz besluit het spel mee te spelen maar moet toch kiezen tussen goed of kwaad. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Oz the great and powerful
Regisseur
Sam Raimi
Naar het werk van
L.Frank Baum
Componist
Danny Elfman 1953-
Acteur
James Franco Mila Kunis Rachel Weisz Michelle Williams Zach Braff Bill Cobbs Joey King Tony Cox 1958-
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
130 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden Gebaseerd op de Oz-boeken van Frank L. Baum Walt Disney productie
EAN
8717418399207

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Disneyfilm van regisseur Sam Raimi (Evil dead; Spider-man-trilogie) naar het kinderboek 'The wonderful wizard of Oz' van Frank Baum. Het boek is al vele keren verfilmd zoals in de klassieker 'The wizard of Oz' (1939) met Judy Garland en de musical 'The wiz' (1979) met Diana Ross en Michael Jackson. Deze film vormt echter de proloog en gaat over de egoïstische kermisgoochelaar Oscar (James Franco), bijgenaamd Oz. Door een tornado komt hij terecht in het kleurige fantasieland Oz waar hij de drie heksen Theodora, Glinda en Evanora ontmoet (gespeeld door Mila Kunis, Michelle Williams en Rachel Weisz) die denken dat hij de grote tovenaar is die het land komt redden uit de betovering van een kwade heks. Oz besluit het spel mee te spelen maar moet toch kiezen tussen goed of kwaad. De meningen van de recensenten zijn verdeeld. Berend Jan Bockting (Volkskrant 14-3-'13) schrijft: 'Wat rest is een invuloefening - we weten hoe het afloopt - zonder inspiratie en eigenheid.' 7 Days (15-3-'13) geeft…Lees verder

Over Sam Raimi

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Sam Raimi (Franklin, Michigan, 23 oktober 1959) is een Amerikaans filmregisseur.

Raimi staat bekend als regisseur van fantasiefilms waarin hij zwarte humor combineert met cartoonesk geweld en horror-elementen. De films van Sam Raimi zijn altijd uitbundig vormgegeven en zeer absurd in beeld gebracht. Het camerawerk van zijn films is erg opvallend en herkenbaar: de camera maakt vele camerabewegingen en staat altijd op de meest ongebruikelijke plaatsen.

Vanwege de eigenzinnigheid en de originaliteit van zijn films heeft Sam Raimi een cultstatus verworven. Hij heeft een grote schare fans die zijn zogeheten ADHD cinema bewonderen maar er zijn ook talloze mensen die zijn werk veel te druk en te overdreven vinden. Met de regie van Spider-Man bewees Raimi dat hij ook voor een groot publiek een succesvolle en conventionele film kon maken.

Biografie

Samuel Raimi werd in Franklin (Michigan) geboren en groeide op in ee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties