Spider-man : the high definition trilogy

Sam Raimi (regisseur)

Spider-man : the high definition trilogy

Drie avonturen van Peter Parker, alias Spider-man, zijn geliefde M.J. en zijn tegenstanders
Bevat
Titel
Spider-man : the high definition trilogy
Regisseur
Sam Raimi
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2007 | Andere uitgaven
3 blu-rays
Oorspr. opname
2002
Speelduur
ca. 394 min.
EAN
8712609676365

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als stripfiguur dateert superheld Spider-man uit 1962. Na verschillende animatieseries en tv-films maakte regisseur Sam Raimi in 2002 de eerste bioscoopfilm, in 2004 en 2007 gevolgd door deel 2 en 3. In de hoofdrollen steeds Tobey Maguire als de onopvallende Peter Parker alias Spider-man en Kirsten Dunst als zijn geliefde Mary Jane. Spider-man bindt in New York de strijd aan met slechterikken als Green Goblin, Dock Ock, Sandman en Venom. Een succesvolle reeks, nu als set* uitgebracht, met bij deel 3 veel extra's.

Over Sam Raimi

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Sam Raimi (Franklin, Michigan, 23 oktober 1959) is een Amerikaans filmregisseur.

Raimi staat bekend als regisseur van fantasiefilms waarin hij zwarte humor combineert met cartoonesk geweld en horror-elementen. De films van Sam Raimi zijn altijd uitbundig vormgegeven en zeer absurd in beeld gebracht. Het camerawerk van zijn films is erg opvallend en herkenbaar: de camera maakt vele camerabewegingen en staat altijd op de meest ongebruikelijke plaatsen.

Vanwege de eigenzinnigheid en de originaliteit van zijn films heeft Sam Raimi een cultstatus verworven. Hij heeft een grote schare fans die zijn zogeheten ADHD cinema bewonderen maar er zijn ook talloze mensen die zijn werk veel te druk en te overdreven vinden. Met de regie van Spider-Man bewees Raimi dat hij ook voor een groot publiek een succesvolle en conventionele film kon maken.

Biografie

Samuel Raimi werd in Franklin (Michigan) geboren en groeide op in ee…Lees verder op Wikipedia